ZAKON O MINIMALNOJ PLATI PO TREĆI PUT U PARLAMENTARNOJ PROCEDURI

Mašić: 'Neka premijer Novalić svoj nijet o minimalnoj plati od 700 KM demonstrira i osigura usvajanje SDP-ovog zakona!'

Front24.09.21, 14:08h

Mašić: 'Neka premijer Novalić svoj nijet o minimalnoj plati od 700 KM demonstrira i osigura usvajanje SDP-ovog zakona!'
- Usvajanjem SDP-ovog Zakona o minimalnoj plati osiguravamo da konačno radnici u FBiH imaju koliko toliko dostojanstvenu platu spram sve većih troškova života kao i povećanja iznosa potrošačke korpe - navodi Mašić za DEPO Portal

 

 

Damir Mašić i Aner Žuljević danas su ispred klubova zastupnika i delegata SDP-a u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH po treći put, nakon pokušaja iz 2017. i 2019. godine, uputili u parlamentarnu proceduru Zakon o minimalnoj plati koji će osigurati da već u 2022. zagarantovana minimalna plata bude 750 KM.


- Usvajanjem SDP-ovog Zakona o minimalnoj plati osiguravamo da konačno radnici u FBiH imaju koliko toliko dostojanstvenu platu spram sve većih troškova života kao i povećanja iznosa potrošačke korpe - navodi Mašić za DEPO Portal.


Napominje i da je predlaganje ovog zakona "prvi korak kada je pitanju set zakona koji će SDP uputiti u proceduru, a koji se direktno tiču poboljšanja životnog standarda naših sugrađana".


- Obzirom da je premijer Novalić u međuvremenu očigledno evoluirao od njegovog poznatog stava ”da je povećanje minimalne plate sa 380 KM na 420 KM društveno opasno i da će ugroziti ekonomiju”, i da je sada javno rekao da ona ona treba biti 700 KM, također ga javno pozivamo da tu želju, nijet, naum i obećanje demonstrira tako što će osigurati da njegova parlamentarna većina podrži usvajanje SDP-ovog zakona - poručujue Damir Mašić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još