Tehnike - samo za odvažne

Umijeće vezivanja u seksu: Pikantni dodatak koji će strasti razbuktati do ludila, isplati se probati...

DEPO PLUS22.09.21, 20:26h

Umijeće vezivanja u seksu: Pikantni dodatak koji će strasti razbuktati do ludila, isplati se probati...
Radi se o vrlo zabavnoj i uzbudljivoj erotskoj igri u kojem se kao sredstvo postizanja uzbuđenja koristi vezivanje

 


Seksualna igra, pikantni dodatak seksu, erotska zabava... bondage je sve to i još mnogo više. Pod nazivom bondage podrazumijeva se skup seksualnih tehnika koje se temelje na fizičkom sputavanju vezivanjem, a začinjene su i određenom dozom voajerizma.


Ukratko, radi se o vrlo zabavnoj i uzbudljivoj erotskoj igri u kojem se kao sredstvo postizanja uzbuđenja koristi vezivanje.


BDSM


Bondage čini dio BDSM-a (kratica za Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadomasochism), skupa seksualnih tehnika koje su usmjerene na davanje i primanje užitka kroz dominaciju jedne osobe i pokoravanje druge. Bondage je jedna sadomazo igra koja se može igrati na raznim nivoima: obično se razlikuju light bondage (vezivanje samo ruku i/ili nogu), mumifikacija (potpuno vezivanje koje podčinjenom partneru onemogućavaju bilo kakav pokret) i suspenzija (kad je podčinjen i vezan partner ujedno i obješen).


Iako bondage mnogi doživljavaju samo kao igru i način da se malo „oživi” seks, zapravo je riječ o tehnici kojoj treba pristupiti ozbiljno i pažljivo jer, u suprotnom, netko može biti povrijeđen.


Odakle potječe bondage


Prakticiranje bondaga seže unatrag mnogo stoljeća, no u počecima nije imalo seksualne konotacije. Porijeklo seže do 15. stoljeća i odražava tisućljetnu vezu između japanskog naroda i upotrebe konopca - što je bio simboličan znak povezanosti između ljudskog i božanskog. Tom su tehnikom policija i samuraji sputavali zatvorenike koristeći najobičnije uže od jute ili konoplje.


Umjetnički element su predstavljali određeni oblici i crteži izvedeni užetom kojima se označavala društvena klasa optužene osobe, a ponekad i vrsta zlodjela koje je ta osoba počinila. U obliku kakvom ga danas mi poznajemo, kao jednu senzualnu i seksualnu tehniku, bondage je nastao u prošlom stoljeću, a raširio se tek nakon Drugog svjetskog rata.


Metode koje možete isprobati


Bondage, u onom obliku u kojem čini dio BDSM-a, odnosno kao oblik seksa koji pripada u sferu sadomazo seksa i igara dominacije i podčinjenosti, predviđa upotrebu konopaca, lanaca, lisica, kuka i mnogih drugih pomagala te raznih tehnika vezivanje od kojih su glavne:


- separacija ili razdvajanje dijelova tijela,

- vezivanje dijelova tijela za druge predmete, poput zida i slično,

- vješanje tijela o strop ili nešto drugo,

- restrikcija ili prisilna modifikacija normalnih pokreta tijela,

- potpuna imobilizacija tijela

 

Zašto to ljudi rade


Bondage je poput plesa, to je aktivnost koja povezuje i zbližava dvije osobe i može biti zabavna igra među prijateljima, ali i intimna i vrlo senzualna igra među ljubavnicima. Neki to vole zbog estetskog aspekta raznih uzoraka konopca i čvorova na tijelu, neki zbog užitka u eksperimentiranju i istraživanju vlastite seksualnosti, nekima je to samo zabavna uvertira u seks, a neki vole osjećaj prisile ili pak osjećaj nemoći u seksu.


Ako vas ova seksualna tehnika privlači, prvo se dobro informirajte, a zatim vježbajte s partnerom pritom uvijek vodeći računa da u tome oboje uživate i da se ne izlažete riziku od ozljeda.


(Živim.hr/DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!