anonimna prijava

Tužilaštvo KS formiralo predmet protiv Benjamine Karić i Jasmina Ademovića: Šta je potpisala sarajevska gradonačelnica?

Hronika22.09.21, 20:00h

Tužilaštvo KS formiralo predmet protiv Benjamine Karić i Jasmina Ademovića: Šta je potpisala sarajevska gradonačelnica?
- Formiran je predmet u kojem Tužilastvo KS u saradnji sa MUP-om KS vrši provjere navoda iz anonimne prijave - navodi Bavčić

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet na osnovu anonimne prijave protiv gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Jasmina Ademovića zbog dodijeljivanja Televiziji Kantona Sarajevo prenošenje uživo sjednica Gradskog vijeća.

 

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

 

- Formiran je predmet u kojem Tužilastvo KS u saradnji sa MUP-om KS vrši provjere navoda iz anonimne prijave - navodi Bavčić.

 

Kako nezvanično saznaje Faktor, na saslušanje će biti pozvani gradonačelnica Benjamina Karić i vijećnici među kojima su i predsjedavajući GV Jasmin Ademović, dopredsjedavajući Dragan Stevanović, te Toni Vukadin i Alem Logo.

 

Na inicijativu vijećnika NIP-a Alema Loge gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisala je ugovor sa TVSA u vrijednosti od oko 25.000 KM za prijenos osam sjednica Gradskog vijeća. Indikativno, ugovor je potpisan Odlukom o izuzeću primjene Zakona o javnim nabavkama čime je onemogućeno uzimanje u obzir ponuda drugih medijskih kuća za emitovanje direktnog prijenosa sjednica Gradskog vijeća.

 

Protekle četiri godine sjednice Gradskog vijeća emitovane su besplatno putem prijenosa na platformi Youtube.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS zatražilo je od Gradske uprave da dostavi informaciju o eventualnim ponudama drugih TV kuća za prijenos sjednica GV, te da dostave informacije u vezi s izborom i zaključivanjem ugovora sa TVSA.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/rm)

 Komentari - Ukupno 124

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još