Dio arhiva 'Sarajevske zime'

Izložba karikatura Đoke Ninkovića 'Neki drugi grad' u Galeriji 'Mak'

Kultura22.09.21, 14:50h

Izložba karikatura Đoke Ninkovića 'Neki drugi grad' u Galeriji 'Mak'
Karikaturist Đoko Ninković je svakodnevno komentarisao događaje na Sarajevo Winter Festivalu u listu "Dnevni avaz" na osnovu čega je nastao jedinstveni katalog SWF 2007. pod nazivom "Neki drugi grad"

 

Izložba karikatura pod nazivom “Neki drugi grad” bh. karikaturiste Đoke Ninkovića bit će otvorena 23. septembra u Galeriji "Mak" Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

 

Radovi su dio arhiva Međunarodnog festivala "Sarajevska zima" (Sarajevo Winter Festival), a dio su programa V Art festivala Grad - Vitezovi umjetnosti.

 

Karikaturist Đoko Ninković je svakodnevno komentarisao događaje na Sarajevo Winter Festivalu u listu "Dnevni avaz" na osnovu čega je nastao jedinstveni katalog SWF 2007. pod nazivom "Neki drugi grad".

 

Đoko Ninković je rođen 1939. godine u Sarajevu. Prvu karikaturu objavio je sredinom prošlog stoljeća, 1954. godine. To je bilo devet karikatura odjednom koje je nacrtao i poslao za prilog "Promet" u "Slobodnoj Bosni". Sve su objavljene. Od tada do danas Ninković nikada nije izbrojao sva svoja djela, saopćeno je iz Muzeja književnosti.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!