Od 1. do 7. oktobra

Na ovogodišnjem MESS-u devet predstava

Kultura22.09.21, 12:57h

Na ovogodišnjem MESS-u devet predstava
I ove godine iza vizuelnog identiteta Festivala stoji Agencija FABRIKA koji je posvećen promoviranju vakcinacije i zdravstvene sigurnosti koja će omogućiti nastavak umjetničkih programa u punom kapacitetu u cijelom svijetu

 

Na ovogodišnjem 61. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS, koji će trajati od 1. do 7. oktobra, predstavit će se devet produkcija iz Irske, Francuske, Njemačke, Ruande, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

- Prioritet nam je očuvanje zdravlja publike i učesnika, zbog čega ćemo se i mi kao organizatori striktno pridržavati svih aktuelnih epidemioloških mjera i molimo publiku za razumijevanje zbog ograničenog broja raspoloživih karata - kazao je direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS Nihad Kreševljaković.

 

I ove godine iza vizuelnog identiteta Festivala stoji Agencija FABRIKA koji je posvećen promoviranju vakcinacije i zdravstvene sigurnosti koja će omogućiti nastavak umjetničkih programa u punom kapacitetu u cijelom svijetu.

 

Kreševljaković napominje da se teatarski festival umnogome oslanja na ljudski faktor ne samo svojih gostiju iz raznih država nego i brojnih partnerskih institucija i drugih pozorišnih kuća, čije zdravlje također želi zaštititi.

 

Važno je naglasiti da će posjetitelji koji budu prisustovali predstavama na otvaranju i zatvaranju festivala, morati na ulazu pokazati potvrdu o izvršenoj revakcinaciji ili negativan antigenski test, zbog samog koncepta predstava, saopćeno je iz Direkcije Festivala MESS.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!