Ozbiljna prijetnja srbijanskog predsjednika

Vučić o mogućem odgovoru Srbije: To neće biti dobro za cijeli region

Front21.09.21, 09:01h

Vučić o mogućem odgovoru Srbije: To neće biti dobro za cijeli region
On je naveo da je na sjever Kosova došlo 350 naoružanih pripadnika policije, „mnogo dugih cijevi“ i više od 20 oklopnih vozila

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom situacije na prijelazima sa Kosovom da će Srbija pozvati KFOR i NATO da reaguju ukoliko se nastavi "ugrožavanje imovine i života" Srba na Kosovu.

 

“Ukoliko se nastavi ugrožavanje imovine i života građana srpske nacionalnosti, pozvat ćemo KFOR i NATO da postupe u skladu sa svojim ovlaštenjima i zaštite živote Srba na Kosovu“, rekao je Vučić na konferenciji za medije.

 

Dodao je da Srbija neće dozvoliti da se ponovi „pogrom iz 2004. godine“.

 

On je naveo da je na sjever Kosova došlo 350 naoružanih pripadnika policije, „mnogo dugih cijevi“ i više od 20 oklopnih vozila.

 

“Nadam se da nećemo biti primorani da sprovodimo svoje mjere, i političke i ekonomske. Nadam se da nećemo jer to nebi bilo dobro za cijeli region“, rekao je on.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 79

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još