Odgovorio na prijetnje

Komšić poručio: BiH će biti i s Dodikom, a i bez njega

Front20.09.21, 17:00h

Komšić poručio: BiH će biti i s Dodikom, a i bez njega
Danas u večernjim satima Komšić bi se trebao sastati s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom, a tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama Komšić će obaviti još nekoliko sastanaka sa zvaničnicima

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je danas iz New Yorka članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da on nije neophodan da bi BiH funkcionirala.


- Ove zemlje će biti i s njim, a i bez njega, pogotovo - stava je Komšić koji je na taj način odgovorio na Dodikove prijetnje raspadom države ukoliko generalni sekretar UN-a ne zabrani obraćanje Komšiću na 76. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.


Danas u večernjim satima Komšić bi se trebao sastati s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom, a tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama Komšić će obaviti još nekoliko sastanaka sa zvaničnicima.


Dodik je danas kazao da Komšić za odlazak u New York i obraćanje Generalnoj skupštini UN-a nije dobio saglasnost, naglašavajući da je Komšić privatizirao funkciju te da je trebao naglasiti da na sjednicu dolazi individualno, a ne kao član Predsjedništva BiH.


- Pošto vidim da se najavljuju sastanci i njegovo obraćanje, to govori da se UN upetljao u rasturanje BiH i njen raspad. UN je tako dao mogućnost da se sluša samo jedna strana ozlojađena svojom pozicijom - istaknuo je ranije danas Dodik.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 77

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još