VIDEO/ Bez poslanika iz RS

Magazinović: Iluzorno očekivati da parlament riješi problem

Front20.09.21, 15:27h

Magazinović: Iluzorno očekivati da parlament riješi problem
Naglasio je da današnje održavanje sjednice ipak ne znači da je riješen problem koji nije nastao u parlamentu i iluzorno je očekivati da ga parlament riješi

 

Predsjedavajući Kluba poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović izjavio je da će na današnjoj sjednici Doma biti donesene odluke, ali da to ipak nije redovno stanje.

 

- Radi se po Poslovniku, ima kvoruma, moguće je donijeti odluke u drugom krugu glasanja, ali one će biti zaustavljene u Domu naroda. To što poslanici dolaze na posao, razmatraju odluke i glasaju o njima ne može nikako biti protivno Ustavu ili Poslovniku - rekao je Magazinović.

 

Naglasio je da današnje održavanje sjednice ipak ne znači da je riješen problem koji nije nastao u parlamentu i iluzorno je očekivati da ga parlament riješi.

 

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održava se danas bez prisustva poslanika iz Republike Srpske, koji su ranije odlučili da ne učestvuju u radu ovog doma, nakon odluke bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, donesene 23. jula.

 

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!