Od 22. do 26. septembra

Viva film festival u 20 bh. gradova: U zvaničnoj selekciji 31 ostvarenje iz 27 zemalja svijeta

Kultura20.09.21, 11:47h

 Viva film festival u 20 bh. gradova: U zvaničnoj selekciji 31 ostvarenje iz 27 zemalja svijeta
Nakon svečane ceremonije otvaranja bit će održana premijera dokumentarno-igranog filma Vučedolska jarebica, autora Darka Puharića iz Hrvatske, u filmu igra Armand Assante


Viva film festival, pod sloganom: Jedan festival - svi gradovi, bit će održan od 22. do 26. septembra u 20 gradova u BiH: u Sarajevu, Kaknju, Varešu, Mostaru, Prijedoru, Bijeljini, Visokom, Ljubuškom, Bihaću, Lukavcu, Kladnju, Goraždu, Višegradu, Orašju, Vitezu, Bosanskom Petrovcu, Prnjavoru, Jajcu, Konjicu i Livnu.

viva-film-festival-2021

 

Centralna manifestacije otvaranja 7. Viva film festivala, međunarodnog festivala religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog i kratkometražnog filma bit će održana u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu 22.09.2021. godine sa početkom od 19.00 h.


Nakon svečane ceremonije otvaranja bit će održana premijera dokumentarno-igranog filma 'Vučedolska jarebica', autora Darka Puharića iz Hrvatske, u filmu igra Armand Assante.

 

U zvaničnoj selekciji ovogodišnjeg Viva film festivala u kategorijama turizam, ekologija i religija bit će prikazan 31 film iz 27 zemalja svijeta.


Najboljim filmovima u kategoriji ekološki film, po ocjenama stručnog žirija, pripast će zlatni, srebreni i bronzani leptir. Najboljim u kategoriji religija bit će dodjeljeno zlatno, srebreno i bronzano drvo, a za najbolje turističke filmove autori će osvojiti zlatnu, srebrenu i bronzanu klapu za najbolji turistički film.


Najboljem filmskom ostvarenju 7. VIVA film festivala bit će dodjeljeno prestižno priznanje GRAND PRIX.

 

U revijalnom dijelu festivalskog programa, bit će prikazano deset najboljih omladinskih filmova nastalih u VIVA školi filma, u proteklih nekoliko godina. Zadnjeg dana Festivala u Visokom će biti održana revija nagrađenih filmova, ovogodišnjih pobjednika.

 

Kao i prethodnih godina glavni medijski pokrovitelj Viva festivala je BHRT u čijem programu će se u vrijeme trajanja Festivala emitirati festivalske hronike.

 

Online projekcije svečanog otvaranja Festivala, projekcije filmova i ceremonija proglašenja pobjednika bit će dostupne od 22.-25.09. od 19.00 h na www.vivaba.com i facebook stranici Vivafilmfest.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!