video/ odlazak najpoznatijeg tekstopisca u regiji

Napisala je više od 4000 pjesama, ali za samo jedan stih jedne pjesme dobila je 100 000 eura - znate li koje?

Nedjeljni magazin20.09.21, 11:31h

Napisala je više od 4000 pjesama, ali za samo jedan stih jedne pjesme dobila je 100 000 eura - znate li koje?
Tucaković je u svojoj karijeri napisala više od 4.000 pjesama od kojih su mnoge postale izvanvremenski hitovi


Jedna od najvećih autorica hit pjesama u bivšoj Jugoslaviji, Marina Tucaković, preminula je jučer u Beogradu u 67. godini.

 

Marina Tucaković primljena je u beogradsku bolnicu „Dragiša Mišović" 14. rujna zbog gušenja i zadržana je na liječenju od korona virusa. Poznatoj autorici tekstova velikih hitova jugoslovenske pop i folk glazbe prije tri godine je dijagnosticiran rak dojke.

 

Tucaković je u svojoj karijeri napisala više od 4.000 pjesama od kojih su mnoge postale izvanvremenski hitovi, piše srpski BBC.


Pisala je za rockere, pop pjevače i pjevačice, a zaslužna je za uspješne karijere mnogih folk izvođača, kao što su Džej Ramadanovski ili Svetlana Ražnatović Ceca.

 

„Meni je ključna priča osoba za koju pišem, ali i njeno visočanstvo melodija - kad me povuče, onda sam tu car, a kad me ne vuče bude malo rutine i napinjanja i to može umjetnika baš smoriti", govorila je Marina Tucaković.

 

Za samo jedan stih hita 'Zora je', Nede Ukraden, Tucaković je zaradila 100.000 eura, otkrila je Ukraden u jednom intervjuu.

 

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još