spuštena zavjesa

Završen 1. regionalni festival monodrame 'inBox': Pobjednici Vahid Duraković i Tarik Filipović

Kultura20.09.21, 08:47h

Završen 1. regionalni festival monodrame 'inBox': Pobjednici Vahid Duraković i Tarik Filipović
Četvrta noć je prošla u znaku proglašenja pobjednika festivala i dodjeli nagrada uz izvedbu predstave "Prekvalifikovana" Sanele Krsmanović u revijalnom dijelu programa

 

Nakon izuzetna četiri dana u kojima je publika disala teatar u Novoj Biloj, došlo je do spuštanja zavjese i zatvoren je 1. regionalni festival monodrame inBox, a za pobjednike festivala proglašeni su Vahid Duraković i Tarik Filipović.

 

Četvrta noć je prošla u znaku proglašenja pobjednika festivala i dodjeli nagrada uz izvedbu predstave "Prekvalifikovana" Sanele Krsmanović u revijalnom dijelu programa.

 

Ovogodišnji pobjednici festivala su Vahid Duraković za najbolji tekst, dok je nagradu festivala za najbolju predstavu u cjelini stručni žiri, u sastavu prof. Dr. Sanja Nikčević, novinar i kulturni radnik Dževdet Tuzlić te glumica Tina Laco, dodijelio Tariku Filipoviću za predstavu "Ćiro".

 

"Ovaj festival je povratak istinskim vrijednostima kazališta i to me izuzetno veseli“, istakla je predsjednica žirija Sanja Nikčević, te dodala da je bez obzira na to što je Tarik Filipović zvijezda, njegova predstava cjelokupna i potpuna priča, drama o životu i borbama jednog čovjeka i da je to ono što je čini pobjedničkom.

 

Uz riječi zahvale, Tarik Filipović čestitao je na sjajnoj organizaciji te obećao svoju podršku festivalu i u godinama koje dolaze.

 

Nagradu za najbolji originalni tekst monodrame dobio je Vahid Duraković, a predsjednik stručnog žirija Josip Mlakić je naglasio važnost natječaja koji podržavaju pisce u BiH i regiji, te je izrazio svoju podršku s nadom da će ovaj natječaj prerasti u tradicionalan i da će iznjedriti nova imena regionalne dramaturgije.

 

Vahid Duraković je čestitao na organizaciji festivala te rekao da je festival u startu postavljen na dobrim temeljima i mudro profiliran u postojeću strukturu teatarskih festivala u BiH i regiji.

 

Ova odlična četiri dana završila su uz smijeh sa Sanelom Krsmanović i inBox after partyjem, saopćili su organizatori.

 

(Fena/rm)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!