Nakon što je Dodik izjavio da srpski predstavnici neće doći na sjednicu

Šarović: Niko nije ovlašten da govori uime svih stranaka iz RS. Na dnevnom redu su plate za više od 7. 000 državnih službenika...

Front19.09.21, 19:25h

Šarović: Niko nije ovlašten da govori uime svih stranaka iz RS. Na dnevnom redu su plate za više od 7. 000 državnih službenika...
Pametno bi bilo da se o ovoj delikatnoj situaciji oko sutrašnjeg zasjedanja razgovaralo u okviru parlamentarnih stranaka i klubova i tražilo zajedničko i najbolje rješenje, rekao je predsjednik SDS-a

 

Ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske oko neučestvovanja na sutrašnjem zajedanju Parlamentarne skupštine BiH tako da niko nije ovlašten da govori uime svih parlamentarnih stranka i njihovih klubova, pa ni uime SDS-a koji će se i u ovoj situaciji ponašati principijelno.

 

Kazao je ovo predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da niko od Srba 20. septembra neće ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

 

- Pametno bi bilo da se o ovoj delikatnoj situaciji oko sutrašnjeg zasjedanja razgovaralo u okviru parlamentarnih stranaka i klubova i tražilo zajedničko i najbolje rješenje jer na dnevnom redu su plate za više od 7. 000 državnih službenika i uposlenika koji rade u  institucijama BiH i koji primaju plate i naknade iz Budžeta institucija BiH, ali takvog razgovora nije bilo - naveo je Šarović.

 

Upozorio je da šteta svake vrste po interese Republike Srpske i njenih građana, ukoliko se ne nađe odgovarajuće rješenje, može biti ogromna.

 

- Rješenja koja se državnim službenicima i uposlenicima posljednjih dana nude od pojedinaca, ali ne i institucija, su parcijalna i nedovoljno utemeljena - kazao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još