U 80. godini izgubio bitku

Nakon duge borbe s rakom umro Boycie iz kultne serije 'Mućke'

Hronika19.09.21, 17:31h

Nakon duge borbe s rakom umro Boycie iz kultne serije 'Mućke'
Teška srca vam javljamo tužnu vijest: naš dragi prijatelj, ali i vaš, John Challis preminuo je mirno u snu nakon duge borbe s rakom. Uvijek će biti voljen zbog uloge Boycieja, piše u službenoj izjavi

 

Glumac John Challis preminuo je u 80. godini, javlja Mirror. John je bio poznat po ulozi Boycieja u popularnoj seriji Mućke.

 

John je preminuo mirno u snu nakon duge borbe s rakom, potvrdila je njegova porodica.

 

"Teška srca vam javljamo tužnu vijest: naš dragi prijatelj, ali i vaš, John Challis preminuo je mirno u snu nakon duge borbe s rakom. Uvijek će biti voljen zbog uloge Boycieja", piše u službenoj izjavi.

 

"Ostavio je veliko nasljeđe svojim radom koji će nastavljati donositi zadovoljstvo i smijeh još mnogo godina. Molim vas, poštujte privatnost Johnove porodice i prijatelja u ovim teškim vremenima i budite sigurni da će biti prilike za slavlje njegovog života", rekla je porodica.

 

Challis je rođen u Bristolu, ali odrastao je u Londonu gdje je radio kao agent za prodaju nekretnina, a potom se prebacio u profesionalne glumačke vode. Odigrao je cijeli niz uloga na televiziji i u pozorištu. Televizijsku karijeru je započeo 1967. godine. Glumio je u naslovima Coronation Street, The Sweeney, Doctor Who i The Newcomers, ali najpoznatiji je po ulozi u seriji Mućke.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook