Festival trčanja, druženja, promovisanja zdravog života i...

Održan Vivia Run Fest Sarajevo, proglašeni pobjednici

Sport19.09.21, 16:04h

Održan Vivia Run Fest Sarajevo, proglašeni pobjednici
Posebnu energiju u čitavu manifestaciju su unijeli učesnici trke Argeta Junior School Run koji su svojim sudjelovanjem postavili pozitivan primjer stvaranja navika zdravog i aktivnog života

 

Festival trčanja, druženja, promovisanja zdravog života i pozitivnih vrijednosti - Vivia Run Fest Sarajevo održan je danas u Sarajevu u organizaciji Udruženje “Marathon” Sarajevo te uz podršku i u saradnji sa Gradom Sarajevom i Olimpijskim komitetom BiH, a okupio je oko 1.000 učesnika koji su trčali u raznim kategorijama.

 

U okviru "Vivia Run Festa Sarajevo" održane su tri trke: “Sarajevo Sberbank polumaraton” koji je ujedno i državno prvenstvo na distanci 21km, “G-Drive štafetni polumaraton” i “Argeta Junior School Run” kojom je Udruženje “Marathon” u saradnji sa Olimpijskim komitetom BiH obilježilo Evropsku sedmicu sporta.

 

Trkači i trkačice koji su ostvarili najbolje razultate su: Sarajevo Sberbank polumaraton - ženska kategorija Olivera Jevtić, a muška kategorija Stenli Kipruto.

 

Državno prvenstvo BiH u polumaratonu - ženska kategorija Lucia Kimani, a muška kategorija Emir Hastor

 

G-drive štafetni polumaraton - mješovita kategorija:  Auto In Servis Prnjavor  (Milan Kosić, Sanda Skenderija, Sreto Krstić).

 

G-drive štafetni polumaraton - ženska kategorija: The Powerpuff Girls (Adela Čomor, Ivana Perlain Uzunović, Alma Hrnjić), a G-drive štafetni polumaraton - muška kategorija: Ludi Trkači (Božidar Vujić, Mladen Samardžić, Aid Mufizović).

 

- Iako se polumaratonska trka već tradicionalno održava svaki septembar u Sarajevu, ovaj put trkači su imali priliku trčati po novoj stazi koja prolazi najljepšim dijelovima grada i pruža jedinstven doživljaj za sve ljubitelje trčanja, ali i za one koji su ovom prilikom došli u Sarajevo iz čitavog svijeta da podrže trkače – saopćeno je iz Udruženje „Marathon“ Sarajevo.

 

Posebnu energiju u čitavu manifestaciju su unijeli učesnici trke Argeta Junior School Run koji su svojim sudjelovanjem postavili pozitivan primjer stvaranja navika zdravog i aktivnog života.

 

- Organizacija ovog događaja je bila vrlo zahtjevna, ali je energija trkača i njihova pozitivna emocija dok prolaze kroz start ono čemu težimo i što se na kraju jedino broji - poručili su iz Udruženja uz poruku zahvale svim volonterima, javnim službama i građanima Sarajeva koji su svojim trudom i pozitivnom energijom doprinijeli uspješnoj realizaciji manifestacije.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!