Po preporuci ad hoc tima

Srđan Mandić pojasnio: Danas sam podnio krivičnu prijavu protiv Nedžada Ajnadžića, evo zašto...

Hronika17.09.21, 17:40h

Srđan Mandić pojasnio: Danas sam podnio krivičnu prijavu protiv Nedžada Ajnadžića, evo zašto...
Podsjećamo, Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak tematsku sjednicu na kojoj je prezentirana Informacija o Izvještaju o utvrđenom stanju povodom Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski centar Marijin dvor“- lokalitet Hastahana

 

 


- Po preporuci ad hoc tima i pravobranilastva Opštine Centar, danas sam podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg načelnika Opštine Centar i NN lica. Do okončanja postupka više se neću oglašavati po ovom pitanju. Idemo dalje - kratko je na som zvaničnom Twitter profilu pojasnio načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić.


Podsjećamo, Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak tematsku sjednicu na kojoj je prezentirana Informacija o Izvještaju o utvrđenom stanju povodom Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski centar Marijin dvor“- lokalitet Hastahana, Odluke o usvajanju izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski centar „Marijin dvor“-lokalitet Hastahana i Odluke o provođenju izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski centar Marijin dvor“- lokalitet Hastahana te predmetu „Korekcija Regulacionog plana Marijin dvor faza II“.

 
Vijećnicima se ovom prilikom obratio načelnik Općine Centar Srđan Mandić, a sa sadržajem izvještaja Vijeće su upoznali članovi ad hoc komisije Nermin Šehović i Lejla Brčić.


Na sjednici su se obratili i predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Marijin dvor“ Zvonko Bošnjak, predstavnica Udruženja „Hastahana park“ Sabina Nikšić, predstavnica Asocijacije arhitekata u BiH Nejra Durmišević i zastupnica Centralne banke BiH Maida Čustović.


Nakon rasprave, Vijeće je informaciju primilo k znanju, a informacija koja je prezentirana Općinskom vijeću će biti proslijeđena i nadležnim kantonalnim i federalnim institucijama.


Dan kasnije, načelnik Mandić podnio je krivičnu prijavu protiv Nedžada Ajnadžića zbog, kako se navodi, krivičnog djela 383 (zloupotreba položaja i ovlaštenja) i 387 (nesavljestan rad u službi) Krivičnog zakona Federacije BiH.

 

krivicna-prijava-mandic-ajnadzic

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još