Reagovao na optužbe

Stojanović: Zašto SDA favorizira strane farmaceutske firme i zašto je Fišo potpisao ugovor za uređenje tramvajskih stajališta?

Front14.09.21, 08:34h

Stojanović: Zašto SDA favorizira strane farmaceutske firme i zašto je Fišo potpisao ugovor za uređenje tramvajskih stajališta?
Zašto SDA favorizira strane farmaceutske firme i zašto je Mujo Fišo (SDA) potpisao ugovor za uređenje tramvajskih stajališta ako je štetan?

 

Nakon jučerašnje press konferencije SDA na kojoj su optužili ministra zdravstva KS Harisa Vranića za aferu sa listom lijekova, na svom Facebook profilu oglasio se Šef kluba zastupnika SDP-a u Skupštini KS Igor Stojanović, te se osvrnuo na optužbe. Njegov post prenosimo u cjelosti.


- Danas je SDA u pauzi Skupštine KS imala press konferenciju u kojem su optužili Ministra zdravstva iz SDP-a da će izmjenom liste lijekova koje građani uzimaju na recept oštetiti građane Kantona Sarajevo za 80 miliona KM. I da je lista donesena nelegalno. Nijedan argument nismo čuli, osim da je izmijenjena lista lijekova. Iz SDA nam kažu da su im se obratile farmaceutske firme koje negoduju zbog liste. 
 

Nije ovo jedina optužba iz SDA prema SDP-u. Na svakoj sjednici možemo čuti kako je Ministarstvo saobraćaja koje vodi SDP-ov kadar neosnovano isplatilo 4,5 miliona KM firmi BS Telekom za uređenje samo jedne tramvajske stanice.

 

Kao Šef kluba zastupnika SDP BiH odgovoriću na slijedeći način.

 

1. Listu lijekova zajedno sa Komisijom za lijekove donosi isključivo ministar zdravstva. Firme koje su se obratile SDA su strane farmaceutske kompanije koje su do sad imale primat na listi lijekova. Koga su do sad finansirale i zašto su se obratile SDA, veliko je pitanje. Da li je lista prava ili pogrešna, uvijek će biti argumenata i za i protiv. Zavisno od interesa farmaceutskih kompanija. Ministar zdravstva Vranić se odlučio da šansu da i domaćim farmaceutskim firmama. Ono što je sigurna laž, da će bilo ko biti oštećen za desetine miliona.

 

 

2. Priča o tramvajskom stajalištu za 4,5 miliona KM je teška laž SDA. 4,5 miliona KM koji su planirani za stajališta se odnosi na 12 tramvajskih stajališta sa elektronskim praćenjem saobraćaja i elektronskom kontrolom karata. A ne samo na jednu tramvajsku stanicu. I ono što je najvažnije, taj ugovor o tramvajskim stajalištima je potpisao lično Ministar Mujo Fišo koji dolazi iz SDA. Ako već SDA ima neki problem sa ovim ugovorom, neka pita svog Ministra Fišu zašto ga je potpisao.

 

Svako ima pravo na kritiku, ali ne i na neargumentovano pljuvanje i skretanje sa svoje odgovornosti.

 

Zašto SDA favorizira strane farmaceutske firme i zašto je Mujo Fišo (SDA) potpisao ugovor za uređenje tramvajskih stajališta ako je štetan? - zaključio je Stojanović.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još