SARAĐIVALI DUGI NIZ GODINA

Zlatko Miletić nakon hapšenja Vranja u Srbiji: 'Sve mi liči na običnu farsu, u tri navrata smo ga provjeravali'

Front12.09.21, 19:05h

Zlatko Miletić nakon hapšenja Vranja u Srbiji: 'Sve mi liči na običnu farsu, u tri navrata smo ga provjeravali'
Vidjet ćemo u kojem to vodi pravcu. Čisto sumnjam da je on učestvovao u bilo kakvom ratnom zločinu - kaže Miletić

 

 

 

Zlatko Miletić, bivši direktor Federalne uprave policije (FUP) koji je bio nadređeni Edinu Vranju, a skupa su surađivali duži niz godina u, rekao je u reakciji za portal Avaza da je hapšenje u Srbiji obična farsa, ali da treba sačekati zvanične informacije.


 - S obzirom da je Vranj bio moj saradnik dugi niz godina, mi smo najmanje u tri navrata provjeravali sve službenike Federalne uprave policije. U prvoj prilici je to radio IPTF do 2003.godine. Zatim smo radili mi sami do 2005. godine, i treći put kada je izašao Zakon o pristupu tajnim podacima, to je od 2005. do 2010.godine. Znači nikakvih informacija o ratnom zločinu za gospodina Vranja nismo imali. Da jesmo, ne bi radio u ovoj policijskoj agenciji, a osim toga bio bi procesuiran od nadležnih domaćih pravosudnih institucija. Zato, ovo mi sve liči na jednu običnu farsu. Ali vidjet ćemo u kojem to vodi pravcu. Čisto sumnjam da je on učestvovao u bilo kakvom ratnom zločinu - kaže Miletić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)federalna uprava policija


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 70

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još