VIDEO/ 15 MINUTA GORKE ISTINE

Poslušajte brutalni govor Senada Pećanina koji je uzdrmao pravosudne i policijske organe u KS: Sarajlije, šta se dogodilo s vama?!

Front12.09.21, 11:25h

Poslušajte brutalni govor Senada Pećanina koji je uzdrmao pravosudne i policijske organe u KS: Sarajlije, šta se dogodilo s vama?!
Ako su oni zločinci, kriminalci i snobovi, mi nećemo i ne moramo biti robovi! Do nas je – poručio je na kraju sarajevski advbokat Senad Pećanin

 

 

Na jučerašnjem skupu "Pravda za Dženana i Davida" okupljenim građanima obratio se i sarajevski advokat, nekadašnji poznati novinar, Senad Pećanin i održao govor koji je uzdrmao pravosudne i policijske organe u Kantonu Sarajevo.

 


Progovorio je o užasima koji se dešavaju ne samo u ovom kantonu, zataškavanjima, sumnjivim smrtima, ali i o pogubnoj šutnji i mirenju građana sa posljedicama...
 

- Svi znaju za stradanje Davida Dragičevića i Dženana Memića, ali neki od vas ne znaju da zločini Dragičević i Memić nisu jedini. Prije više od pola godine meni se obratila časna i hrabra porodica Hadžagić. Ono što sam čuo od njih zaledilo me je. Policajci su prilikom rutinske policijske pretrage na smrt pretukli i ubili našeg sugađanina Adnana Hadžagića. No, to nije najstrašniji dio ovog zločina. Policija i kantonalno Tužilaštvo su učinili sve da zataškaju njegovu smrt i predstave kao posljedicu pada ne sa 50 već sa dva metra. Porodica je trpila nevjerovatne pritiske policije i Tužilaštva u Sarajevu da rahmetli Adnana sahrane bez obdukcije - rekao je, između ostaloga, Pećanin.


Javno je prozvao bh. političare, sudije, tužioce i druge javne ličnosti "koje vedre i oblače" u Sarajevu i BiH, te upitao:


– Šta se dogodilo sa Sarajevom i Sarajlijama, sa ljudima koji su u ratu pružili otpor agresiji. Kako je moguće da više Sarajlija ode na koncert Svetlane Ražnatović u Lukavicu nego na proteste otpora zločinačke mafije? Šta bi se dogodilo da se ispred Tužilaštva okuplo umjesto 50 građana, 50 hiljada građana koji traže smjenu kantonalne glavne tužiteljice Sabine Sarajlije nasljednice Dalide Burzić koja nam se vjerovatno sada smije iz fotelje sutkinje Suda BiH. Građani i građanke, znate za historijski govor Martina Lutera Kinga iz 19689. i rečenice “Ja imam san”.  


- Ja imam san da građani dostajnstveno ustanu i otmu sudbinu vlastitu i sudbinu svoje djece iz ruku mafijaša. Naši neprijatelji nisu ni Bošnjaci, ni Srbi, ni Hrvati. Naši neprijatelji i dušmani naše djece su Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Milorad Dodik i njihovi paraziti koji nas ubijaju, ponižavaju i od nas i od naše djece prave gastarbajtere. Šta ćemo mi i svi oni koji ne mogu doći do Asima da im riješi problem? Šta će oni koji nemaju za lijekove a kamoli za glamuroznu milionsku svadbu, kojom se blokira pola Sarajeva, za vjenčanje u kojem je duhovni, a valjda bi trebao biti i moralni lider muslimana, matičar i to u Gazi Husrev-begovoj džamiji - poručio je Pećanin.


Poslušajte ovaj govor za pamćenje!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 123

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još