Formirana kolona ispred kuće, Muriz Memić poručuje

Da Bog da - niko nikad da ne pravi proteste na ovaj način! Moramo im dati do znanja da se ne šalimo!

Hronika11.09.21, 11:20h

Da Bog da - niko nikad da ne pravi proteste na ovaj način! Moramo im dati do znanja da se ne šalimo!
- Sarajevo će danas položiti test, narod će pokazati da se s njim ne mogu igrati. Pet godina hodam po sudu, čekaju jednu moju grešku da me ganjaju i zato molim građane danas da se pridržavaju mjera. Moramo im dati do znanja da se ne šalimo više - rekao je Muriz Memić

 

 

U 11 sati počelo je formiranje kolone koja će krenuti od porodične kuće Memića. Ispred kuće su članovi porodice i prijatelji, a očekuju da će doći ljudi iz svih krajeva BiH kako bi dali podršku porodici Dženana Memića.

 


Kako je ranije najavljeno, očekuje se 19 autobusa iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, no zbog COVID restrikcija vezanih za masovna okupljanja, broj učesnika ipak će biti ograničen.


Inače, ovo će biti 20. protesti po redu.


- Dvadeseti po redu i da Bog da - niko nikad da ne pravi nikakve proteste na ovaj način da traži pravdu za svoje dijete. Pravda ne odustaje. Narod je naljutio dopis u kojem kažu da niko nije odgovoran. Dokle više? Teške ću riječi izgovoriti na protestima, ali neko se mora urazumiti - kazao je Muriz Memić u izjavi za N1.


Dodao je i da je grupa “Pravda za Dženana” do sada dokazala da ima snage i pameti “više nego Tužilaštvo KS”.


- Ja mislim da nema čovjeka u BiH koji ne zna za ovaj slučaj. Tužilaštvo na čelu tada sa Dalidom Burzić je otvorilo istragu, konačno je Vrhovni sud rekao da Tužilaštvo KS nijednim dokazom nije dokazalo. Pokazali smo da imamo više snage i pameti, oni su bili zlonamjerni. Bili su korumpirani i tome mora doći kraj.


- Sarajevo će danas položiti test, narod će pokazati da se s njim ne mogu igrati. Pet godina hodam po sudu, čekaju jednu moju grešku da me ganjaju i zato molim građane danas da se pridržavaju mjera. Moramo im dati do znanja da se ne šalimo više - poručio je Memić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još