Od januara iza rešetaka

Ukinut pritvor Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i polno uznemiravanje više polaznica škole glume

Hronika10.09.21, 15:41h

Ukinut pritvor Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i polno uznemiravanje više polaznica škole glume
Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju

 

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu mjeru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu).

 

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rješenje Višeg suda u Beogradu koji je Aleksiću produžio pritvor rješenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

 

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić precizrala je za Tanjug da je taj sud zaključi da mjera pritvora više nije jedina moguća mjera za sprječavnaje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti krivično djelo i da će doći do uznemirenja javnosti koje bi ugrozilo pravično vođenje krivičnog postupka.

 

- Po mišljenju Apelacionog suda ove opasnosti su takvog intenziteta da se mogu spriječiti mjerom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor - naglasila je Piljić.

 

Aleksić je u pritvoru bio od hapšenja, 16. januara.

 

Njemu je pripremno ročište pred suđenje zakazano za 1. oktobar.

 

U skladu sa zakonom, ovo ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

 

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključenje javnosti zbog zašštite privatnosti.

 

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

 

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!