Oglasio se ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin sve karte bacio na sto: 'Ako hoće mir u BiH, stabilnost na Balkanu, mora da slušaju šta Srbi misle'

Front09.09.21, 13:42h

Vulin sve karte bacio na sto: 'Ako hoće mir u BiH, stabilnost na Balkanu, mora da slušaju šta Srbi misle'
Ako vi Srbima u BiH, odnosno u Republici Srpsko zabranjujete da misle svojom glavom i da kažu – genocida u Srebrenici nije bilo, hoćete li uhapsiti milion Srba koji žive u BiH? Šta Srbija treba da kaže? Da okrene glavu da se pravi da se to ne dešava, kaže Vulin

 

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, poručio je kako je moćna Srbija faktor mira na Balkanu i ako se želi očuvati mir u ovoj regiji, onda se moraju slušati Srbi i poštovati njihovo mišljenje.

 

Vulin je poručio kako je važno da visoki predstavnik Christian Schmidt nije poslušao budalaštinu i glupost bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i njegov poziv da smjeni Milorada Dodika.

 

-Hoćete mir u BiH, onda poštujte Srbe. Možete da se pravite da ne postoje, ali oni postoje. Ako hoće mir u BiH, stabilnost na Balkanu, mora da slušaju šta Srbi misle. Mora da razumije i posluša da su Srbi tu i da imaju pravo na svoj stav i mišljenje, rekao je Vulin za TV Happy.

 

-Ako vi Srbima u BiH, odnosno u Republici Srpsko zabranjujete da misle svojom glavom i da kažu – genocida u Srebrenici nije bilo, hoćete li uhapsiti milion Srba koji žive u BiH? Šta Srbija treba da kaže? Da okrene glavu da se pravi da se to ne dešava?, kaže Vulin.

 

Vulin kaže da ga napadju političari iz BiH i iz Crne Gore, ali da mu niko nije rekao da laže. Dodao je i da Srbija daje direktnu pomoć budžetu Vlade Republike Srpske i da u svakoj opštini u Srpskoj plus četiri opštine u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom, ima bar jedan projekat, gdje je napravila bar školu, vrtić, put…

 

-Nikada niste imali iskreniji stav Srbije prema Republici Srpskoj. Republika Srpska kada god joj je teško, oslanja se na svoju Srbiju, rekao je Vulin.

 

Poručio je i kako se Beograd brani u Banjoj Luci.

 

-Beograd se brani u Banjoj Luci. Gdje god Srbi žive, vi ih branite, branite ih kulturno, ekonomski. Niko prije Vučića Srbe nije branio ekonomski. Šta je problem da Srbija brani prava Srba gdje god žive, rekao je Vulin.

 

-Mi živimo na najvećem prostoru, kada je dio našeg naroda ugrožen, onda je ugrožen čitav srpski narod. Mi ćemo za mir učiniti skoro sve, ali i za slobodu ćemo učiniti sve, rekao je Vulin.

 

Prema Vulinu, na Balkanu postoji čitav niz političkih tvorevina iz razloga da bi obuzdavali Srbiju, da ne bi bila jaka i da ne bi objedinila Srbe u političkom smislu, da Srbi ne bi disali zajedno.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 171

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još