FOTO/ Ozbiljna investicija

Poznati biznismen gradi hotel u BiH, s njim stigao i slavni arhitekta: 'Građani ovo čekaju 30 godina'

Biznis Klub07.09.21, 17:48h

Poznati biznismen gradi hotel u BiH, s njim stigao i slavni arhitekta: 'Građani ovo čekaju 30 godina'
U Banjaluci bi, sudeći prema najavama, već sljedeće godine mogla da počne ozbiljna investicija gradnje novog hotela, te uređenje Trga Krajine

 

Svjetski poznati arhitekta Hani Rashid i Philip Zepter, vlasnik kompanije “Zepter International”, danas su se sastali sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, povodom nedovršenog dijela hotela “Palas” na Trgu Krajine.

 

U Banjaluci bi, sudeći prema najavama, već sljedeće godine mogla da počne ozbiljna investicija gradnje novog hotela, te uređenje Trga Krajine.

 

– Razgovarali smo o onome što Banjalučani čekaju 30 godina. Ugostili smo jednog od najpoznatijih arhitekata svijeta. Ideja postaje realnost – poručio je Stanivuković.

 

philip-zepter-drasko-stanivukovic-hani-rashid

Foto: Mondo

 

Philip Zepter je izjavio da se kompanija "Zepter International" amnestira od ranijih tvrdnji da je ona odgovorna da koči planove vezane za "Palas", javlja Mondo.

 

- Dvije parcele ispod hotela nisu pripdale ovom objektu već nekog drugom. Zbog toga nije postojao legalan način da se to integriše u jednu cjelinu kako bismo mogli da rušimo i krenemo sa nečim novim. Vjerujem da će gradske vlasti uskoro riješiti još neke sitne probleme kako bi mogli nastaviti sa ovom projektom - istakao je Zepter.

 

Rashid je rekao da je Banjaluka predivna, kao i ljudi, te da je optimističan kada je u pitanju ovaj projekat.

 

– Vjerujem da mogu napraviti nešto divno u Banjaluci – poručio je on.

 

hotel-banjaluka-zepter

 

Philip Zepter je rekao da su došli na ideju da cijeli trg bude uređen.

 

– Jako se radujem što ćemo nešto ostaviti, nešto što će biti razglednica Banjaluke. Biće ovo simbol Banjaluke – poručio je on.

 

Nakon sastanka je rečeno da slijedi razrada projekta, a da će sljedeće godine biti sve spremno za ozbiljne radove.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još