Hitna telefonska sjednica

Vlada FBiH dala saglasnost za imenovanje Mensuda Bašića za v.d. direktora Razvojne banke FBiH

Front07.09.21, 17:09h

Vlada FBiH dala saglasnost za imenovanje Mensuda Bašića za v.d. direktora Razvojne banke FBiH
Data je saglasnost za imenovanje Dalibora Milinkovića za vršioca dužnosti izvršnog direktora za projekte i razvoj, Semira Fejzića za vršioca dužnosti izvršnog direktora za upravljanje rizicima i Senije Bubić za vršioca dužnosti izvršne direktorice za podršku poslovanju

 

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici Nadzornom odboru Razvojne banke FBiH dala prethodne saglasnosti za imenovanje Mensuda Bašića za vršioca dužnosti predsjednika Uprave banke.

 

Također, data je saglasnost za imenovanje Dalibora Milinkovića za vršioca dužnosti izvršnog direktora za projekte i razvoj, Semira Fejzića za vršioca dužnosti izvršnog direktora za upravljanje rizicima i Senije Bubić za vršioca dužnosti izvršne direktorice za podršku poslovanju.

 

Sva ta imenovanja su na period do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mjeseci.

 

Prije toga, Vlada je Nadzornom odboru dala prethodne saglasnosti za razrješenje dosadašnjeg vršioca dužnosti predsjednika Uprave i troje vršilaca dužnosti izvršnih direktora Razvojne banke FBiH.

 

Za učešće u radu i odlučivanju na redovnoj (ponovljenoj) Skupštini privrednog društva Aluminij d.d. Mostar, zakazanoj za 10. septembar 2021., Federalna vlada je opunomoćila Senada Zekića, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!