Video/ Vremeplov

U 'kandžama' seks bombe: Pogledajte Dinu Merlina i Vesnu Zmijanac prije 33 godine, a tek spot...

Zabava06.09.21, 13:09h

U 'kandžama' seks bombe: Pogledajte Dinu Merlina i Vesnu Zmijanac prije 33 godine, a tek spot...
Kakvi su trendovi tada vladali kako u modi, tako i u produkciji pogledajte u spotu za pjesmu "Jorgovani"

 

“Kad zamirišu jorgovani” vrlo je popularna pjesma koju je 1988. godine u duetu s Dinom Merlinom snimila poznata folk pjevačica Vesna Zmijanac.


Iako se već proslavio sa albumom "Kokuzna vremena" iz 1985. godine, na kojem se izdvojilo nekoliko hitova kao što su "Pile u kandžama jastreba" i sama naslovna numera "Kokuzna vremena", Dino Merlin zapao je u svojevrsnu kreativnu krizu iz koje je tražio izlaz, te je svojevremeno otkrio kako je nastala ova pjesma:


- Do dueta je došlo nakon neuspješnog trećeg albuma. Dobio sam ideju da snimim duet, ali nisam znao s kim. I dok sam razgovarao s menadžerom u jednom lokalu o tome, kolega mi je dobacio: Vesna Zmijanac! Odmah smo se spakovali, krenuli za Beograd i upali u studio gdje je Vesna snimala ploču. Nakon prvog slušanja Vesna je odlučila da snimi ovaj duet - kazao je Merlin.

 

I Vesna je bila zadovoljna saradnjom.


- Kada smo snimili pjesmu, znala sam da će biti hit. Mi smo na početku gurali druge pjesme, a kada su ‘Jorgovani’ krenuli, pjesma se svuda slušala - rekla je Vesna Zmijanac o popularnom duetu koji je i danas pravi hit.


A kako pravi hit prati i adekvatan spot, tako je i za "Jorgovane" snimljen video uradak. U njemu se, pored  Dine Merlina i Vesne Zmijanac, pojavljuju Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović i cijela ekipa čuvene "Audicije".

 

Kakvi su trendovi tada vladali kako u modi, tako i u produkciji pogledajte u spotu.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još