FOTO/ Novi poslovni poduhvat bh. fudbalera

Džeko u Dubrovniku otvorio restoran, za rezervaciju se trebate dobro potruditi: 'Ovo je naš način da vas usrećimo'

Biznis Klub25.08.21, 10:43h

Džeko u Dubrovniku otvorio restoran, za rezervaciju se trebate dobro potruditi: 'Ovo je naš način da vas usrećimo'
Ezza ima menu koncentriran na vrhunske cutove mesa, pripremljene na različite načine, što je zapravo ono što je u gastro ponudi Dubrovnika itekako nedostajalo. Ovaj svojevrsni steak house naoružan visokom estetikom i koktelima novo je mjesto za sve željne mesnih specijaliteta, a tek u mjesecima pred nama vidjet ćemo je li to ono što su Dubrovčani dugo čekali, piše Slobodna Dalmacija

 

Restoran Ezza na Pločama u vlasništvu nogometaša Inter Milana i kapetana nogometne reprezentacije BiH, Edina Džeke, nakon mjeseci truda i pripreme, sinoć je u Dubrovniku otvorio svoja vrata. Džeko je Ezzu otvorio s partnerom i prijateljem Arminom Hadžićem, chefom i ugostiteljem koji je prije nekoliko godina proširio svoj sarajevski biznis i ispod loze na Pločama otvorio street wok bar Snogu. Ezza je otvoren na mjestu gdje je nekad poslovao japanski restoran Takenoko, a vijest o Džekovom novom poslovnom pothvatu proširila se gradom prije nekoliko mjeseci.

 

- Dubrovnik je mjesto gdje sam se uvijek osjećao kao kod kuće i gdje ljetujem sa svojom porodicom. Ovdje sam želio otvoriti restoran drugačiji od ostalih, za sve one koji vole Dubrovnik jednako kao i ja. Usput, imao sam sreću da upoznam Armina Hadžića, mog poslovnog partnera, koji dijeli istu strast prema izuzetnoj gastronomiji. Nakon mjeseci napornog rada i predanosti kako bi sve bilo savršeno, EZZA Steak & Cocktail Bar je zaživio. S ponosom objavljujemo da ćemo biti otvoreni svaki dan od 19 sati do ponoći. Ovo nije samo restoran, ovo je naš način da vas usrećimo, poručio je Džeko na svom FB profilu.

 

Ezza ima menu koncentriran na vrhunske cutove mesa, pripremljene na različite načine, što je zapravo ono što je u gastro ponudi Dubrovnika itekako nedostajalo. Ovaj svojevrsni steak house naoružan visokom estetikom i koktelima novo je mjesto za sve željne mesnih specijaliteta, a tek u mjesecima pred nama vidjet ćemo je li to ono što su Dubrovčani dugo čekali, piše Slobodna Dalmacija. Kako sad stvari stoje, za rezervaciju se treba potruditi.

 

Džekin partner Armin Hadžić i njegova lijepa supruga, manekenka Sarah Čerkez zajedno su s Džekom u cijelom projektu, a voditeljica restorana trebala bi biti upravo Sarah. Nakon Sarajevo Film Festivala gdje je zablistala na crvenom tepihu, Sarah na Instagramu ne propušta objave novog restorana Ezza, ali i intimne trenutke koje u Dubrovniku provodi s obitelji. Prije nekoliko godina obitelj je postala veća za kćerkicu Nimru, a pao je i prvi poslovni potez - otvorenje street wok bara Snogu. Iako oboje rade na sve strane, Dubrovnik im je postao baza posebno nakon što im se u dubrovačkoj bolnici rodila kćerka. Armin Hodžić je strastveni foodie ali i izučeni chef koji je prošao brojne restorane i kuharske škole kako bi bolje baratao ugostiteljskim biznisom kojim se bavi, pa će tako i Edinu Džeku biti desna ruka u novom hit mjestu za steakove i koktele.

 

Fotografije s otvorenja pogledajte OVDJE.

 

(slobodnadalmacija.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 53

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još