VIDEO/ POGLEDAJTE ŠTA TREBA URADITI

Čemu služi posljednja rupica na tenama? Svrha je genijalna, a mnogi je opće ne koriste

Lifestyle24.08.21, 21:12h

Čemu služi posljednja rupica na tenama? Svrha je genijalna, a mnogi je opće ne koriste
Nakon što zavežete tenisicu na ispravan način noga se ne može puno pomicati u njoj što onemogućava stvaranje žuljeva i potencijalne ozljede. Upravo za to služi posljednja rupica

 

 

 

 

Posljednje rupice na tenisicama obično ostaju neiskorištene i gotovo nitko ne zna čemu služe. Smještene su sa strane i većina ljudi ih ne veže jer jednostavno ne znaju što bi s njima.


One zapravo služe za imobilizaciju noge prilikom kretanja, a pogotovo trčanja te ujedno i za sprečavanje žuljeva. Nakon što zavežete tenisicu na ispravan način, noga se ne može puno pomicati u njoj što onemogućava stvaranje žuljeva i potencijalne ozljede, prenosi 24sata.hr.


Kako zavezati tenisice s posljednjim rupicama?


Vezice provucite kroz posljednje rupice tako da provlačite vezicu s vanjske strane prema unutra. Ne treba križati vezice s druge strane, koristite onu koja je pored te rupice. Nemojte potpuno uvući vezicu, već ostavite mali dio tako da se stvori mala omča. Napravite tako i s jedne i s druge strane tenisice.


Potom uzmite vezicu sa suprotne strane i provucite kroz malu omču. Napravite i na jednoj i na drugoj strani isto. Čvrsto zategnite potežući vezice prema dolje. Tako ćete stabilizirati stopalo u tenisici. Potom možete normalno zavezati tenisicu kako to i inače radite


Detaljan postupak pogledajte u videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!