VIDEO/ Elmedin Konaković na virtuelnoj konferenciji

'Imao sam tupavih izjava, kao i Vranić i Forto... Vlada KS je zabila veliki autogol, ali u istoj sedmici i tri eurogola!'

Front23.08.21, 20:05h

'Imao sam tupavih izjava, kao i Vranić i Forto... Vlada KS je zabila veliki autogol, ali u istoj sedmici i tri eurogola!'
U socijali se desila mala revolucija. Ponuđen je zakon koji je Vlada usvojila koji nakon decenije i više rješava pronatalitetne politike. Daju se više novca roditeljima koji imaju tri i više djece i ukida se famozno pravilo po kojem ako imate auto nemate pravo na doplatak, kazao je lider NiP-a

 

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, održao je virtuelnu Facebook konferenciju na kojoj je govorio o radu Vlade Kantona Sarajevo.

 

Kazao je da je to najbolja vlada u historiji.

 

“O njoj se mnogi govori, piše, svi reflektori su usmjereni u nju, što je dobro. Nijedna Vlada nije imala takvu pažnju”, rekao je Konaković.

 

Potom je govorio o greškama, prije svega o skandalu sa tajnom vakcinacijom članova Vlade KS Pfizerom u zgradi Vlade.

 

“U obavljanju svog posla ova Vlada je napravila i nekoliko grešaka i napravila je veliki autogol s vakcinisanjem u zgradi Vladi.

 

To nije ono što bismo ikada trebali raditi, ali sam siguran da će naučiti iz ove greške i koliko je težak posao koji rade i osjetljiv”, naveo je Konaković.

 

“Sigurno je to bio veliki autogol Vlade KS, ali je u toj istoj sedmici postigla i tri eurogola. Ne želim dozvolit da se relativiziaraju dobre stvari zbog evidentnih grešaka.

 

Samo u toj sedmici kad su se, eto, tako vakcinisali iz ove Vlade stizale su tri priče. Riješili su problem finansiranja sve djece sa listi čekanja za vrtiće. I to je veliki benefit za mališane i njihove roditelje, ali i za privatne vrtiće.
 

U socijali se desila mala revolucija. Ponuđen je zakon koji je Vlada usvojila koji nakon decenije i više rješava pronatalitetne politike. Daju se više novca roditeljima koji imaju tri i više djece i ukida se famozno pravilo po kojem ako imate auto nemate pravo na doplatak”, kazao je lider NiP-a.

 

Kao treći ‘eurogol’ naveo je da je završena rekonstrukcija ulice Adema Buće.

 

“I to dva mjeseca prije roka. To je jedna od desatak ulica koje smo rekonstruirali”, kazeo je on.

 

Konaković se osvrnuo i na najave da bi se mogle uvesti restrikcije za nevakcinisane.

 

“Slažem se i da je greška prijetiti narodu. Slažem se, ne treba radikalno tjerati ljude na vakcinaciju. Ali vas na koljenima molim da se vakcinišete, prošao sam koronu, znam šta je”, naveo je Konaković.

 

Opet je kazao da je Vlada pravila greške, i to u komuniciranju te da je i on pravio iste.

 

“Greška ove vlade je i te etične naravi. Vidio sam neke medije svaki dan po tri puta pišu o tome. To su mediji koji podržavaju opoziciju, i koji se finansiraju iz budžeta. Šta su ostale greške? To su uglavnom izjave. Imali su ministar Vranić i premijer Forto takvih izjava, ja sam imao izjavu o genetskoj predisponiranosti, koja jeste tupava”, navodi Konaković.
 

Na kraju je kazao da u Vladu KS vjeruje više nego ikad.

 

“Zašto se ne priča o našoj porodici, mislite da mi nemamo porodice? Zašto se ne priča o namještenim tenderima? Jer ih nema. Zato se hvataju naših izjava u kojima traže greške, jer ovih drugih SDA-ovci ne mogu da nađu”, kaže predsjednik NiP-a.

 

Podsjetio je da je Vlada KS napravila zakon o nepotizmu, kojim će biti zabranjeno zapošljavati bliske srodnike funkcionera.

 

Najavio je zatvaranje kladionica koje su otvorene na mjestima gdje ne bi trebale biti, te je podsjetio da je usvojen zakon o Srebrenici.

 

“Te stvari nerviraju naše konkurente. Kriminal u tunelu Hranjen se ne može staviti u istu ravan sa našim izjavama. Ne dozvoljavam to. Pa nije se moglo ući tajkunima u dvorište da se izmjeri potrošnja vode. Danas ti tajkuni šalju molbe ViK-u da dođu da popišu potrošnju kako bi mogli platiti račun”, naveo je Konaković.

 

Na kraju je istakao da određene stranke već šalju emisare prema NiP-u s porukom da bi s njima trebali koalirati.

 

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 151

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još