Traži se pomoć helikoptera RS

Gori u Mostaru, Jablanici, Konjicu i Stocu: Aktivirali se stari i buknuli novi požari

Hronika22.08.21, 17:31h

Gori u Mostaru, Jablanici, Konjicu i Stocu: Aktivirali se stari i buknuli novi požari
Vatra gori na nepristupačnom terenu iznad Donje Jablanice, a požar gase vatrogasci iz Jablanice, lokalno stanovništvo i drugi volonteri. Upućen je zahtjev za pomoć u gašenju požara iz zraka Federalnoj upravi civilne zaštite, kojim se traži pomoć helikoptera Helikopterskog servisa RS-a

 

U nedjelju se ponovno aktivirao požar na Čabulji, lokalitet Bogodola.

 

Na terenu su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Mostar, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

 

Požar na području Zvekuše u konjičkoj općini također je aktivan, a na gašenju požara angažirani su vatrogasci Vatrogasne jedinice Konjic, radnici šumarstva Prenj Konjic i mještani.

 

U 12:30 sati došlo je do izbijanja požaru u Stojkovićima, upućena je vatrogasna ekipa na teren i radi se na gašenju požara.

 

Vatra gori na nepristupačnom terenu iznad Donje Jablanice, a požar gase vatrogasci iz Jablanice, lokalno stanovništvo i drugi volonteri. Upućen je zahtjev za pomoć u gašenju požara iz zraka Federalnoj upravi civilne zaštite, kojim se traži pomoć helikoptera Helikopterskog servisa RS-a.

 

U općina Stolac aktivan je požar na području Derana. Gori trava, visoko i nisko rastinje, a zbog nepristupačnosti terena onemogućeno je gašenje s kopna. Vatrogasci su na terenu i koliko je moguće kontroliraju požarište.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!