Zar se još palimo na 'špiljske' muškarčine

Pjevačica ispod fotke u gaćicama očitala bukvicu: 'Ako te malo oklepi, to je zato jer si zaslužila!'

ŽENA iN21.08.21, 15:44h

Pjevačica ispod fotke u gaćicama očitala bukvicu: 'Ako te malo oklepi, to je zato jer si zaslužila!'
Žena treba znati gdje joj je mjesto pa eto žene, nađite si mjesto. Evo, ja sada imam neke zahtjeve, sigurna sam da će se mnoge složiti sa mnom. Želim gospodina na ulici, kuhara u kuhinji, batlera u wc-u, bebysittera u parku, masera evo gdje god hoće, može krevet, može kauč, psihoterapeuta u dnevnom boravku i naravno, pastuha u krevetu...

 

Hrvatska pjevačica Neda Parmać (36) na svom Instagramu profilu u podužoj objavi osvrnula se na ženska prava i odnos muškaraca prema ženama na ovim prostorima. Uz bukvicu koju je (njima) očitala, pjevačica je podijelila i svoju fotografiju na kojoj pozira u badiću i majici kratkih rukava...

 

Godinama slušamo i godinama nas uče što muškarci žele od žene odnosno, kakve ih žene "pale".
Žele damu na ulici, domaćicu u kuhinji i kurvu u krevetu. Godinama su nam servirali članke kako se ponašati kad muž dođe s posla. Sjećam se jednog... Djecu pošalji u sobu, moraju biti tiha, serviraj večeru, ne pitaj ništa, obraćaj se samo ako ti se obrati prvi... čak sam i ja na svoje uši čula "ako te malo oklepi, to je zato jer si zaslužila".
Sjedim neki dan na kavi a pored mene cura i dečko... Ona napucana od glave do pete, usne, cicke , pa japanske obrve, francuska manikura, frizurica, trepke, full make up... I frajer, jedva počešljan u bermudama...


Sigurna sam da postoje iznimke, frajeri koji su izašli iz špilje i vrhunac im nije zurenje u vatru. Mi smo očito evoluirale, hendlamo čak po dva tri posla, djecu, domaćinstvo... Je li moguće da nas još uvijek privlače špiljski ljudi u bermudama sa jedva počešljanom kosom sa istim prohtjevima?!


Žena treba znati gdje joj je mjesto pa eto žene, nađite si mjesto. Evo, ja sada imam neke zahtjeve, sigurna sam da će se mnoge složiti sa mnom.
Želim gospodina na ulici, kuhara u kuhinji, batlera u wc-u, bebysittera u parku, masera evo gdje god hoće, može krevet, može kauč, psihoterapeuta u dnevnom boravku i naravno, pastuha u krevetu.

 

Ako se još čega sjetim, pišem..., poručila je Parmać u svojoj Instagram bukvici.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Parmać (@nedaparmac)

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još