Podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH

Počela registracija za Trku/šetnju za ozdravljenje 'Race for the cure'

ŽENA iN20.08.21, 14:13h

Počela registracija za Trku/šetnju za ozdravljenje 'Race for the cure'
Kroz donacije ili uplatu simbolične registracije od 10KM na platformi www.raceforthecure.eu podižete svijest o karcinomu dojke te učestvujete u Trci/šetnji za ozdravljenje “Race for the Cure” koja će, u skladu sa epidemiološkim uslovima, biti održana 3. oktobra ove godine

 

 

 

Počele su registracije za najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini Trku/šetnju za ozdravljenje  "Race for the cure" čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH.

 
Organizacija “Think pink – zajedno smo jedno” u  saradnji sa Udruženjima pacijentica tim povodom danas je organizovala promotivne aktivnosti širom Bosne i Hercegovine: Goražde, Bihać, Široki Brijeg, Gradiška, Mostar, Hadžići, Zenica, Banja Luka, Bugojno, Zavidovići, Kiseljak, Livno, Cazin, Brčko, Jajce i Tuzla.


Kroz donacije ili uplatu simbolične registracije od 10KM na platformi www.raceforthecure.eu podižete svijest o karcinomu dojke te učestvujete  u Trci/šetnji za ozdravljenje “Race for the Cure” koja će, u skladu sa epidemiološkim uslovima, biti održana 3. oktobra 2021.  Kompletan iznos od registracija usmjeravamo za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine kao i za paketiće za svaku novooperisanu ženu.


Prošle godine, uprkos ograničenjima izazvanim Covid-19, dokazali smo da smo zajedno jači. Više od 4500 ljudi registrovalo se za trčanje ili šetnju sa porodicom, kolegama i prijateljima na digitalnoj platformi "Race for the Cure”. I ove godine možemo pokazati da smo zajedno jači i da se nastavljamo boriti protiv raka dojke. Pandemija je otkazala mnoge važne trenutke u našem životu, ali naša misija nije otkazana, kao ni Race for the Cure.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!