FOTO/ Clarissa Ward ostala da izvještava iz Kabula

Svi pričaju o izgledu novinarke CNN-a prije i poslije dolaska talibana: Sada se i ona oglasila i otkrila šta je istina

ŽENA iN17.08.21, 13:47h

Svi pričaju o izgledu novinarke CNN-a prije i poslije dolaska talibana: Sada se i ona oglasila i otkrila šta je istina
Ward jedna je od rijetkih žena među novinarima koja je ostala da izvještava sa ulica Kabula u Afganistanu koje su u potpunosti okupirali talibani, dok hiljade građana i stranaca pokušavaju da pobjegnu

 


Cijeli svijet bruji o tome kako je novinarka CNN-a Clarissa Ward nakon dolaska talibana u prijestonicu kabula skinula nakit i pokrila se, poznata novinarka se oglasila i otkrila da je ona zapravo uvijek na ulicama Kabula nosila maramu.

 

Ward jedna je od rijetkih žena među novinarima koja je ostala da izvještava sa ulica Kabula u Afganistanu koje su u potpunosti okupirali talibani, dok hiljade građana i stranaca pokušavaju da pobjegnu.

 

 

Ona se čak u jednom momentu i slikala pored talibana, a sada se oglasila u vezi sa tim što je tokom izvještavanja sa ulica Kabula obukla hidžab.

 

 

''Ovaj mim (viralni sadržaj koji se širi od korisnika do korisnika, ali u varijacijama nekog osnovnog koncepta) nije tačan. Na gornjoj fotografiji izvještavam sa privatnog imanja. Na donjoj sam na ulicama Kabula koga su zaposjeli talibani. Uvijek sam nosila maramu na ulici u Kabulu, mada ne sa kosom potpuno pokrivenom i hidžabom. Dakle, postoji razlika, ali ne baš toliko velika'', napisala je ona na svom Twitter nalogu.

 

Na njenom Twitter nalogu objavljena je i fotografija tokom intervjua sa Gulom Ahmadom Kaminom, članom parlamenta u Kandaharu u Afganistanu gdje se vidi da je ona zaista pokrila glavu maramom.

 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL/MD)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još