Ambasada BiH u Islamabadu dobila informaciju

Prvi državljani Bosne i Hercegovine evakuisani iz Afganistana!

Front17.08.21, 12:42h

Prvi državljani Bosne i Hercegovine evakuisani iz Afganistana!
Prema informacijama Ambasade i kontaktima sa bh. državljanima, preostala grupa se i dalje nalazi u sigurnoj zoni i čekaju prvu mogućnost za evakuaciju

 

Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Ambasada BiH u Islamabadu zaprimili su informaciju da su tri od ukupno 11 bh. državljana, za koje je do kasno sinoć utvrđeno da se nalaze na teritoriji Afganistana, napustila Kabul dok traju diplomatski napori da se i ostali bh. građani evakuiraju iz kriznog regiona.  

 

Prema informacijama Ambasade i kontaktima sa bh. državljanima, preostala grupa se i dalje nalazi u sigurnoj zoni i čekaju prvu mogućnost za evakuaciju, saopćeno je iz MVP-a BiH.   

 

Krizni štab Ministarstva vanjskih poslova BiH u saradnji s diplomatsko-konzularnom mrežom, posebno ambasadama u Islamabadu, Londonu, Washingtonu, Ankari, Hagu i drugima, nastavlja intenzivne aktivnosti kako bi pomogli bh. državljanima koji čekaju evakuaciju.  

 

Također, u toku su aktivnosti da se građani grupiraju na manjem broju lokacija kako bi se olakšala njihova evakuacija. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!