Vatra zahvatila minsko-sumnjiv teren

Bukte požari na području Mostara, Jablanice i Stoca: Ugrožene kuće u Donjoj Jablanici i objekti na Komadinovom vrelu

Hronika17.08.21, 08:36h

Bukte požari na području Mostara, Jablanice i Stoca: Ugrožene kuće u Donjoj Jablanici i objekti na Komadinovom vrelu
Situacija na požarištu Komadinovo vrelo kod Jablanice ista je kao i proteklih dana. Tijekom noći, uslijed pada temperature, dolazi do smanjenja požara, a dnevnim porastom temperature dolazi do njegovog rasplamsavanja

 

Požari na području Mostara, Jablanice i Stoca i dalje su aktivni, navode iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

 

Na području Mostara aktivni su požaru na lokalitetima Čabulja i Đubrani.

 

Na području općine Stolac aktivan je požar ispred naseljenih mjesta Derani i Stupišta, gdje gori trava, nisko i visoko raslinje. Vatra je zahvatila nepristupačan i minsko-sumnjiv teren i trenutno nisu ugrožene kuće u naseljenim mjestima. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

 

Tijekom jučerašnjeg dana požar na lokaciji Kvanj (Grad Mostar) proširio se prema naseljenim mjestima Dolovi u općini Stolac. Gori trava, visoko i nisko raslinje. Požar je još aktivan, ali ne prijeti kućama. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

 

Situacija na požarištu Komadinovo vrelo kod Jablanice ista je kao i proteklih dana. Tijekom noći, uslijed pada temperature, dolazi do smanjenja požara, a dnevnim porastom temperature dolazi do njegovog rasplamsavanja.

 

Požarom je ugroženo naseljeno mjesto Donja Jablanica, kao i objekti na Komadinovom vrelu. Akcija gašenja požara se nastavlja i danas, navodi se u informaciji Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još