Policijska akcija u Srbiji

Zaplijenjen 121 kilogram supstance MDMA, među uhapšenima i državljanin BiH

Hronika16.08.21, 20:03h

Zaplijenjen 121 kilogram supstance MDMA, među uhapšenima i državljanin BiH
Policija je prilikom pregleda vozila marke "volkswagen passat" kojim je upravljao N.P, iza suvozačevog sjedišta pronašli kesu u kojoj su se nalazila četiri paketa sa više od osam kilograma MDMA u tabletama

 

Četiri osobe su uhapšene u Srbiji, među kojima je i državljanin BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

 

Kako se navodi u saopćenju, zaplijenjen je oko 121 kilogram psihoaktivne supstance MDMA.

 

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su N.P (42) iz Kragujevca, D.N (35) iz Lazarevca, G.J (48) državljanina BiH i U.J (46) turskog državljanina.

 

Policija je u Batočini, prilikom pregleda vozila marke "volkswagen passat" kojim je upravljao N.P, iza suvozačevog sjedišta pronašli kesu u kojoj su se nalazila četiri paketa sa više od osam kilograma MDMA u tabletama.

 

Nakon toga, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su u Beogradu, u prtljažnom dijelu vozila marke "kia sorento" u kome su se nalazili D.N. i U.J, pronašli pet kartonskih kutija u kojima se nalazilo 56 paketa sa oko 113 kilograma supstance MDMA, koja je, kako se sumnja, preuzeta u Batočini radi dalje prodaje.

 

Potom su policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u Malom Požarevcu uhapsili G.J, koji se tereti da je MDMA predao trojici osumnjičenih radi dalje prodaje.

 

Četvorici osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati Tužilaštvu za organizovani kriminal, prenosi Tanjug.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!