Za sutra zakazan sastanak

Ruski ambasador u Afganistanu sastat će se s talibanima: Hoće li Putin priznati novi režim?

Front16.08.21, 18:20h

Ruski ambasador u Afganistanu sastat će se s talibanima: Hoće li Putin priznati novi režim?
Ruski ambasador razgovarat će s predstavnikom talibana o detaljima zaštite diplomatskog predstavništva Ruske Federacije, napomenuo je Kabulov

 

Ruski ambasador u Afganistanu Dmitry Zhirnov sastat će se u utorak s koordinatorom vodstva talibanskog pokreta kako bi razgovarali o osiguranju ruske ambasade rekao je izaslanik predsjednika Rusije u Afganistanu Zamir Kabulov u intervjuu za radio Echo of Moscow.

 

- Naš ambasador u kontaktu je s predstavnicima talibanskog vodstva. Sutra će se, kako mi je rekao, sastati s koordinatorom iz talibanskog vodstva radi mjera sigurnosti, koje uključuju i našu ambasadu - rekao je Kabulov, prenosi TASS.

 

Ruski ambasador razgovarat će s predstavnikom talibana o detaljima zaštite diplomatskog predstavništva Ruske Federacije, napomenuo je Kabulov.

 

Odluka Rusije da prizna talibanski režim ovisit će o tome koliko će odgovorno upravljati zemljom.

 

- Niko neće žuriti sa donošenjem takve odluke. Priznanje ili nepriznavanje ovisit će o ponašanju novih vlasti. Pomno ćemo pratiti koliko će odgovorno vladati zemljom u bliskoj budućnosti. Nakon ovih rezultata, rusko vodstvo će donijeti potrebne zaključke - rekao je ruski diplomat.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!