od 17. do 19. septembra

Dani arhitekture se vraćaju u Sarajevo i u offline formi

Kultura16.08.21, 13:42h

Dani arhitekture se vraćaju u Sarajevo i u offline formi
U večernjem terminu petka, 17. septembra, ispred Pozorišta mladih će biti otvoreno izdanje Dana arhitekture za 2021. godinu

 

Dani arhitekture bit će će održani  od 17. do 19. septembra, sa otvorenjem na Trgu kulture ispred Pozorišta mladih, dok će za vrijeme vikenda biti održana predavanja, diskusije i izložbe u Meeting point.

 

U večernjem terminu petka, 17. septembra, ispred Pozorišta mladih će biti otvoreno izdanje Dana arhitekture za 2021. godinu. Nakon zvaničnog otvorenja posjetioci će uživati u sadržajima i u odličnoj atmosferi završiti prvo veče najvećeg arhitektonskog festivala u Bosni i Hercegovini.

 

Bit će održana predavanja gostiju gdje će se u prvom bloku slušati i gledati Huberta Klumpnera, Rolanda Krebsa i Michaela Walczaka, a na glavnoj sceni kina Meeting point pojavit će se Mat Barnes, Melike Altinisik i NFO Arhitekti. Svaki blok predavanja će biti zaključen panel diskusijom i razgovorom s predavačima, gdje će i posjetioci imati priliku da postave svoja pitanja. Pored predavanja, bit će održana i radionici Studio Mobile. 

 

Završni dan festivala, nedjelja 19. septembra, će sadržavati također dva bloka gdje će u prvom biti predstavljena Future architecture platforma čiji su Dani arhitekture postali član.

 

Pored toga, gledaće se iz Srpskog paviljona u Veneciji, Relju Ivanića i Symmetries - film o Danima arhitekture.

 

Posljednji blok predavanja bit će prezentacije Urban rooms of Sarajevo, Bernarda Bostijančića i studija Trokut, nakon čega će uslijediti i panel diskusija učesnika i publike.

 

Za sve sadržaje koje će se održavati u zatvorenim prostorima, posjetioci moraju da imaju pidemiološke potvrde o izvršenoj vakcinaciji, prebolovanom COVID-u ili neki od testova ne stariji od 48 sati.

 

Ulaznice za predavanja se mogu rezervisati putem web stranice festivala www.daniarhitekture.ba, te za sve dodatne informacije i eventualne promjene u programu na Instagramu, Facebooku, linkedin i youtube profile, saopćili su organizatori.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!