Uoči sastanka u Berlinu

Vučić: Schmidt je veoma utjecajan političar, Merkel želi da mu pruži punu podršku

Front14.08.21, 17:15h

Vučić: Schmidt je veoma utjecajan političar, Merkel želi da mu pruži punu podršku
Ovaj susret sa kancelarkom Merkel je važan, ona time želi da pokaže interesovanje za dešavanja u BiH i time želi da pokaže interesovanje za ono što Inzko ima da kaže. Merkel želi da pruži punu podršku Schmidtu, to je nedvosmislena poruka, kazao je Vučić

 

 

Više je nego očigledna snažna podrška koju Angela Merkel želi da pruži Christianu Schmidtu.

 

Kazao je to predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirajući najavu da će se u Berlinu sastati njemačka kancelarka Angela Merkel, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt i bivši visoki predstavnik Valentin Inzko.

 

- Ovaj susret sa kancelarkom Merkel je važan, ona time želi da pokaže interesovanje za dešavanja u BiH i time želi da pokaže interesovanje za ono što Inzko ima da kaže. Merkel želi da pruži punu podršku Schmidtu, to je nedvosmislena poruka – kazao je Vučić, navodeći da je Schmidt veoma utjecajan političar.

 

Kada je u pitanju podrška Amerike inicijativi "Otvoreni Balkan", Vučić je rekao da je State Department od početka podržao tu inicijativu i da im je na tome zahvalan.

 

- Mnogo je bilo kritika, a to je da je to otvaranje velike Srbije, što je besmisleno – kazao je Vučić, prenosi BN.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još