UPIS TRAJE DO 31. AVGUSTA

Putujući vrtić - predškolsko obrazovanje za djecu koja žive u udaljenim dijelovima Sarajeva

Hronika12.08.21, 13:22h

Putujući vrtić - predškolsko obrazovanje za djecu koja žive u udaljenim dijelovima Sarajeva
JU Djeca Sarajevo od kraja 2020. godine nudi predškolsko obrazovanje za djecu o u udaljenim područjima te i ove godine pozivaju roditelje da upišu djecu u Putujući vrtić, koji dolazi do mnogih udaljenih općina i u kojem se realizuje obavezni program za školsku 2021/2022. godinu

 

 


Caritas Švicarske od maja 2018. godine u saradnji s JU „Djeca Sarajeva“ implementira projekt “Predškolsko obrazovanje za svu djecu”- PEACH.

 
U proteklom periodu pružili su podršku JU „Djeca Sarajeva“ u pokretanju prvog Putujućeg vrtića u Kantonu Sarajevo, s ciljem ostvarivanja dostupnosti predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu iz ruralnih dijelova Kantona Sarajevo.
 

S ciljem što većeg obuhvata djece predškolskim odgojem i obrazovanjem, Caritas Švicarske ulaže dodatne napore da pruži podršku JU Djeca Sarajeva u kampanji da Putujući vrtić dođe do djece kojoj su predškolski odgoj i obrazovanje uskraćeni, navodi se u saopćenju ove organizacije.


JU Djeca Sarajevo od kraja 2020. godine nudi predškolsko obrazovanje za djecu o u udaljenim područjima te i ove godine pozivaju roditelje da upišu djecu u Putujući vrtić, koji dolazi do mnogih udaljenih općina i u kojem se realizuje obavezni program za školsku 2021/2022. godinu.

 

putujuci-vrtic-2

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!