TRAUMATIČNO ISKUSTVO PORODICE IZ SRBIJE

Drama na moru: Smeštaj uplatili još u junu, a kada su stigli - ŠOK! Apartman pun, novi morali ponovo da plate!

Hronika07.08.21, 20:51h

Drama na moru: Smeštaj uplatili još u junu, a kada su stigli - ŠOK! Apartman pun, novi morali ponovo da plate!
- U junu smo rezervisali smještaj za nas četvoro, na Krfu preko "Airbnb". Skinuli su nam pare sa računa i uredno, nekoliko dana pred put, podsjetili da uskoro počinje aranžman. Kad smo stigli tamo, ispostavilo se da rezervacija ne postoji!

 

 


Da Srbi tradicionalno imaju putešestvije do Krfa svjedoči i četvoročlana porodica iz Beograda koja umalo da ostane bez ljetovanja na ovom prelijepom grčkom ostrvu, piše Blic.rs.


Oni su smještaj rezervisali još u junu preko poznate kompanije koja se bavi trgovinom smještaja na internetu – "Airbnb". Porodica iz Beograda (identitet poznat redakciji Blica), sa dvoje maloljetne djece, dva mjeseca unaprijed uplatila je ovom portalu novac za najam apartmana na Krfu, ali kada su stigli na ostrvo, sačekalo ih je iznenađenje. Neprijatno!


- U junu smo rezervisali smještaj za nas četvoro, na Krfu preko "Airbnb". Skinuli su nam pare sa računa i uredno, nekoliko dana pred put, podsjetili da uskoro počinje aranžman. Kad smo stigli tamo, ispostavilo se da rezervacija ne postoji – započinje priču L. D. koja je sa porodicom po prvi put otišla na ljetovanje na Krf.


Početni šok sustigao je novi šok.


- Smještaj je još prije tri godine raskinuo saradnju sa “Airbnb”, ali su oni nastavili da ih reklamiraju i uzimaju pare – ističe u nevjerici sagovornica Blica.


Što je najgore, sličnu sudbinu doživjelo je još porodica.


- Tri porodice prije nas su imale isti problem. Nevjerovatno je da su slučajno napravili grešku – naglašava L. D.


Morali da plate nov smeštaj


Kako kaže, odmah se žalila "Airbnb"-u.


- Pozvala sam ih, oni su se izvinjavali, raskinuli su rezervaciju i vratili nam novac. S tim što pare još nisu legle na moj račun jer može da prođe i 15 radnih dana dok se to ne dogodi. Srećom, imali smo dovoljno novca da uplatimo drugi smještaj – ogorčena je sagovornica Blica.


Novi smještaj našli su sami, bez "Airbnb"-a.


- Nismo mogli da vjerujemo kad su nam ponudili novi smještaj, gdje je noćenje 950 eura. Mislili smo da se šale s nama. Pitala sam ih da li će možda oni da mi plate taj smještaj? Inače, oni su po ugovoru u obavezi da mi nađu drugi smještaj. Sigurno više nećemo putovati preko "Airbnb"-a - zaključuje L.D.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još