POJAČAN PROMET VOZILA

Bliži se vikend, na cestama počele gužve: Zakrčeno sedam bh. graničnih prelaza, najbolje je izbjeći ih...

Hronika05.08.21, 14:00h

Bliži se vikend, na cestama počele gužve: Zakrčeno sedam bh. graničnih prelaza, najbolje je izbjeći ih...
Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a

 

 


Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.


U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.


Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.


Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).


Pojačan je promet vozila u oba smjera (ulaz  i izlaz) na graničnom prijelazu Orašje, kao i na ulazu u našu zemlju na graničnim prijelazima Gradina, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Doljani, Deleuša i Klobuk.  Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/ad/Foto:Arhiv)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!