agilan pristup za dobrobit svih

Plenković: 'Od Schmidta očekujem da Hrvati u BiH budu u ravnopravnom položaju, mislim da je razuman...'

Front04.08.21, 21:01h

Plenković: 'Od Schmidta očekujem da Hrvati u BiH budu u ravnopravnom položaju, mislim da je razuman...'
Ja od njega očekujem jedan agilan, aktivan pristup na dobrobit svih, a isto tako i da Hrvati budu u ravnopravnom položaju - zaključio je hrvatski premijer

 

 

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu da od novog visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta očekuje da radi za dobrobit svih te da Hrvati u BiH budu ravnopravni.

 
Odgovarajući na pitanje novinara, Plenković je kazao da je Christian Schmidt jako iskusan i ozbiljan njemački političar koji jako dobro poznaje situaciju u jugoistočnoj Europi.


- Mislim da je razuman, da će tražiti kompromise, voditi računa o ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a osobito o pravima Hrvata kao najmalobrojnijem konstitutivnom narodu - kazao je, napomenuvši da mu je prije dvije godine u Berlinu uručio hrvatsko odličje, prenosi Hina.


- Ja od njega očekujem jedan agilan, aktivan pristup na dobrobit svih, a isto tako i da Hrvati budu u ravnopravnom položaju - zaključio je hrvatski premijer.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još