Sinoć u Banjoj Luci

MUP RS-a o akciji u kojoj je 'pao' Kavčanin: Uhapšene ukupno tri osobe zbog organizovanog kriminala

Hronika04.08.21, 12:59h

MUP RS-a o akciji u kojoj je 'pao' Kavčanin: Uhapšene ukupno tri osobe zbog organizovanog kriminala
Almir Jahović se dovodi u vezu sa pokušajem ubistva Jovana Đurovića, saradnika Luke Bojovića i boksera Nikole Sjekloće u Crnoj Gori 2018. godine. Važi za visokopozicioniranog pripadnika tzv. Kavačkog klana

 

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a jučer je na području Banje Luke uhapsila tri osobe - D. Ć., P. LJ. i A. J., zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

 

Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.

 

Za jednim od osumnjičenih Almirom Jahovićem, o čijem sinoćnjem hapšenju u Banjoj Luci je Faktor pisao, Interpol Crne Gore 24. aprila 2020. godine raspisao je crvenu potjernicu zbog sumnje da je počinio krivična djela osnivanje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nezakonito držanje vatrenog oružja i eksplozivnih naprava.

 

Jahović se dovodi u vezu sa pokušajem ubistva Jovana Đurovića, saradnika Luke Bojovića i boksera Nikole Sjekloće u Crnoj Gori 2018. godine.

 

Važi za visokopozicioniranog pripadnika tzv. Kavačkog klana.

 

Nezvanično se saznaje da su sa Jahovićem uhapšeni Dalibor Ćurlik, bivši policajac, te Ljuban Poletan koji je policiji u RS-u poznat od ranije po brojnim krivičnim djelima.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!