Pripadnici MUP-a KS po nalogu Suda BiH

Završeni pretresi na svim lokacijama u okviru istrage Osmana Mehmedagića

Hronika03.08.21, 15:30h

Završeni pretresi na svim lokacijama u okviru istrage Osmana Mehmedagića
Pripadnici MUP-a KS su danas pretresli nekretnine i određene pokretne stvari u vlasništvu Osmana Mehmedagića na četiri lokacije po nalogu Suda BiH i pod direktnim nadzorom Tužilaštva BiH

 

 

Završeni su pretresi pripadnika MUP-a KS na svim lokacijama u Sarajevu, a koji su povezani sa istragom u slučaju Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

 

Kako N1 saznaje od izvora bliskog istrazi, u pretresima provedenim na četiri lokacije nije ništa izuzeto.

 

Podsjetimo, pripadnici MUP-a KS su danas pretresli nekretnine i određene pokretne stvari u vlasništvu Osmana Mehmedagića na četiri lokacije po nalogu Suda BiH i pod direktnim nadzorom Tužilaštva BiH.

 

“Pretresi se vrše u sklopu provođenja istražnih radnji dokazivanja, zbog postojanja osnova sumnje na počinjena krivična djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja i Krivotvorenje službene isprave”, naveli su danas ranije iz MUP-a KS.

 

Ranije su mediji prenijeli da su se pretresima tražili dokumenti Američkog univerziteta, koji je Mehmedagiću izdao diplomu, a koja je predmet spora.

 

Podsjećamo, u junu 2021. godine u okviru predmeta koji se vodi zbog diplome koju je Američki univerzitet u Tuzli izdao direktoru OSA-e policija je sprovela pretrese u Sarajevu i Tuzli. Istragu o validnosti diplome koju je Američki univerzitet izdao direktoru OBA Osmanu Mehmedagiću vodi tužilac Tužilaštva BiH Oleg Čavka.

 

Mehmedagiću je 2019. godine poništena diploma fakulteta u Banjaluci iz 2007. godine. On je potom dostavio dvije diplome – Američkog univerziteta i Pravnog fakulteta u Sarajevu (viša škola).

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!