UZNEMIRUJUĆI VIDEO/ Tortura traje duže vrijeme, ali niko ne reaguje

Užas kod Gračanice: Metalnom šipkom udarao ženu koja je branila kćerku, njenog supruga ganjao i u Hitnoj pomoći

Hronika02.08.21, 13:33h

Užas kod Gračanice: Metalnom šipkom udarao ženu koja je branila kćerku, njenog supruga ganjao i u Hitnoj pomoći
Mi se zaključavamo kuću, ne smijemo izaći, jer na nas ide vozilom i motociklom. Nemamo zaštitu od policije i više ne znamo kome da se obratimo, zaključila je Dubinović

 

Mirela Dubinović juče je samo pukom srećom preživjela napad nasilnog komšije Dž.Dž. koji je na nesrećnu ženu nasrnuo metalnom palicom.

 

Sve se odigralo u mjestu Pribava kod Gračanice. Kako je Dubinović ispričala za Avaz, motiv za brutalan napad je krajnje bizaran. On je, naime, krenula da izađe s vozilom iz dvorišta. U tom trenutku je naišao A.Dž., maloljetni sin Dž.DŽ. te mu je njen suprug Miralem sugerisao da stane kako bi mogla da izađe, budući da je već pola automobila bilo na putu.

 

Maloljetnik mu je tada poručio "marš".

 

"Suprug je krenuo za njim i kazao mu da se ne može tako ponašati, jer je i ranije divljao motociklom. U tom trenutku 'leti' Dž.Dž. Ja sam samo uspjela reći kćerki da snima i 'poletjela' sam iz vozila te stala između njega i kćerke. Sve se vidi na snimku. Udario me je metalnom šipkom ili palicom. Potom je krenuo na supruga. Na snimku se vidi da i on bježi", priča Dubinović.

 

Kako kaže, otišla je u Hitnu pomoć, gdje su joj sanirane povrede. Međutim, tu nije bio kraj drame.

 

"On je došao za nama u Hitnu pomoć, ganjao je supruga. Tu je bio i zet Adnan kojem je poručio 'da je on sljedeći'. Otišli smo u policiju i sve prijavili, ali ništa nisu poduzeli", tvrdi Dubinović.

 

 

 

I ranije imali problema

 

Ona kaže da su i ranije imali problema s istim komšijom zbog čega su podnijeli više prijava, ali nikada nijedan slučaj nije dobio svoj epilog na sudu.

 

"Mi se zaključavamo kuću, ne smijemo izaći, jer na nas ide vozilom i motociklom. Nemamo zaštitu od policije i više ne znamo kome da se obratimo", zaključila je Dubinović.

 

U Policijskoj stanici Gračanica potvrdili su za Avaz da su postupili po prijavi te da su izašli na teren. Više detalja o ovom slučaju nisu otkrivali.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook