Član Predsjedništva BiH o novom Visokom predstavniku

Dodik: Šmit nema nikakve veze sa evropskim putem BiH, on se lažno predstavlja

Front31.07.21, 17:11h

Dodik: Šmit nema nikakve veze sa evropskim putem BiH, on se lažno predstavlja
Dodik je upitao kakve veze ima Visoki predstavnika sa pitanjem Izbornog zakona ili da se bavi pitanjima načina odlučivanjima ili ustavnim pozicijama

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prokomentirao je novog Visokog predstavnika Kristijana Šmita

 

- Ono što Šmit ovdje promoviše kao svoju agendu apsolutno nije u nadležnosti Visokog predstavnika, što govori o tome da samo treba imati pojačanu sumnju i neprihvatanje takvog lika.

 

Vidim da se Kristijan Šmit rasipa nekim optimizimom i pokušava da nametne agendu koju samo on ima o sebi. Ono što on najavljuje to nije bila uloga Visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti - istakao je Dodik u intervjuu za beogradske "Večernje novosti". 

 

Dodik je upitao kakve veze ima Visoki predstavnika sa pitanjem Izbornog zakona ili da se bavi pitanjima načina odlučivanjima ili ustavnim pozicijama.

 

- To su gluposti, čak ni Pedi Ešdaun nije ulazio u to, pa sad dolazi Šmit da nam nakon toliko vremena ulazi u to. Šmit nema nikakve veze sa evropskim putem BiH. Evropski put je uvijek bio vlasništvo domaćih političkih snaga. Oni ignoriraju ozbiljne napretke ovdje koji su urađeni i stalno sve drže problematičnim, jer ako kaže da je stanje dobro onda je besmisleno da postoji - naglasio je Dodik


(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još