Epilog pucnjave na Ilidži

Pucao je Senad Botulja, a ne Enes Memić, Arijana se oglasila: Rekli su nam da povučemo prijavu da se ne širi priča...

Hronika31.07.21, 16:10h

Pucao je Senad Botulja, a ne Enes Memić, Arijana se oglasila: Rekli su nam da povučemo prijavu da se ne širi priča...
O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je saopštio da u konkretnom događaju nema elemenata krivičnog djela, te je lice sankcionisano zbog činjenja prekršaja iz člana 38. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Kantonu Sarajevo, rečeno je iz MUP-a KS

 

"Pucnjava" u blizini kuće porodice Memić dobila je svoj epilog.

 

- Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju ovog događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali lice koje je iz vozila upotrijebilo gasno oružje, te su isto prekršajno sankcionisali izdavanjem prekršajnog naloga. Radi se o S. B. nastanjenom na Ilidži. Od istog je uz izdatu potvrdu privremeno oduzet jedan gasni pištolj i 33 komada municije za isti.

 

Iz vozila je pucao Senad Botulja dok je vozilom upravljao sin Enesa Memića. On je pronađen i izdat mu je prekršajni nalog. Iako su pojedini mediji objavili da je u vozilu bio Enes Memić i da je on pucao, ta informacija nije tačna. Pucano je iz vozila koje je u vlasništvu Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

 

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je saopštio da u konkretnom događaju nema elemenata krivičnog djela, te je lice sankcionisano zbog činjenja prekršaja iz člana 38. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Kantonu Sarajevo – rečeno je iz MUP-a KS.

 

Nakon toga, oglasila se Arijana Memić, koja je u trenutku pucnjave bila u kući.

 

-Dođe ispred kuće oca čiji je sin ubijen, ispali 6 metaka. Babin sin u svatove ide sa službenim vozilom. Dođe Murizu i kaže: “Moja djeca su pucala, ženim svog sina”.

 

Nakon što policija obavi uviđaj, i dok budući mladoženja daje izjavu u MUP-u, šalje se izaslanik da nas zamoli da povučemo prijavu i da se priča ne širi (Policiji su pucnjavu prijavile naše komšije, a ne mi).

 

Shvatite kaže da svatovi čekaju, a tu sjedi moja majka kojoj je sat vremena prije pozlilo i koja svoga sina nikada neće oženiti jer je ubijen. Nakon prijetnji koje su nam upućene u posljednjem periodu, ovo danas je bio veliki šok za našu porodicu.

 

Šta sve trpimo ovih godina, dobro je da se danas sve ovo završilo na način na koji jeste. A vi koji ste pucali, idioti ste! – napisala je Arijana Memić.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 135

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još