'ispitajte navode'

KO SDA: Pozivamo Tužilaštvo KS da formiraju predmet 'Nipotizam u VIK-u'

Front31.07.21, 11:16h

KO SDA: Pozivamo Tužilaštvo KS da formiraju predmet 'Nipotizam u VIK-u'
Ostaje nejasna i funkcija sarajevskog Ureda za korupciju i njihovog direktora koji umjesto da utvrde ko je ispred NIP-a vršio pritisak na direktoricu Pendek oni šalju preporuku za smjenu upravo direktorice Pendek koja je prijavila pritiske i neregularnosti

 


Povodom skandaloznih informacija koje je u javnost iznijela direktorica KJKP Vodovod i Kanalizacija Aida Pendek o pritiscima kojima je izložena od stranke Narod i pravda i njihovog ministra Hadžiahmetovića, da bi zaposlila članove i kadrove NIP-a, pozivamo tužilaštvo da ispita navode o korupciji NIP-a u ovom javnom preduzeću.


Također, pozivamo tužilaštvo da stane u zaštitu onih koji poput direktorice Pendek prijave korupciju, pritiske i neregularnosti prilikom provođenja konkursa za zapošljavanje. Napominjemo da Aida Pendek upravo na prijedlog tzv. Trojke obnaša svoju funkciju te samo možemo pretpostaviti kakav pritisak trpe oni koji nisu delegirani ispred ove koalicione većine.


Ostaje nejasna i funkcija sarajevskog Ureda za korupciju i njihovog direktora koji umjesto da utvrde ko je ispred NIP-a vršio pritisak na direktoricu Pendek oni šalju preporuku za smjenu upravo direktorice Pendek koja je prijavila pritiske i neregularnosti.


Pozivamo tužilaštvo da istraži navode o korupciji prilikom zapošljavanja u VIK-u, kao i o pritiscima koje NIP pravi na uprave javnih preduzeća u cilju zapošljavanja svojih kadrova i članova te da reaguje na sveprisutni “Nipotizam” - navodi se u saopćenju KO SDA.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još