Reakcija SDS-ovog poslanika u PSBiH i bivšeg ministra sigurnosti

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: 'Ljudi, ovo je stanje potpunog haosa, ne može to raditi!'

Front29.07.21, 09:37h

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: 'Ljudi, ovo je stanje potpunog haosa, ne može to raditi!'
"Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže - izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju policije", poručio je Dragan Mektić

 

Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH, reagovao je nakon što je Milorad Dodik otvoreno pozvao sve ljude u RS, da prilikom svakog saznanja o eventualnom djelovanju SIPA-e ili obavještajne službe, obavijeste nadležnu policiju u tom bh. entitetu.

 

- Ljudi, ovo je stanje potpunog haosa. Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže - izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju policije - poručio je na Twitteru Dragan Mektić.

 

 

Podsjećamo, Dodik je juče izjavio da će biti napravljen poseban broj u RS, putem kojeg će građani informirati policiju "ukoliko im je potrebna zaštita".

 

- Naša policija je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani – šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija RS će to sprečavati - kazao je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još