'nećemo da učestvujemo'

Dodik: Visoki predstavnik nema legitimitet, ovo što je doneseno odbacuje se kao ništavno

Front26.07.21, 19:45h

 Dodik: Visoki predstavnik nema legitimitet, ovo što je doneseno odbacuje se kao ništavno
Nećemo da živimo u zemlji u kojoj neko proglasi zakon važećim, neko ko nema legitimitet. I, dogovorili smo se da uradimo dva zakonska rješenja i usaglasili smo se o njima, ali sutra trebaju sjesti pravnici i predstavnici klubova kako bi sačinili akt pa sada nećemo govoriti o njima

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, rekao je da je sastanak predsjednika stranaka u RS bio veoma konstruktivan.

 

 - Od ovog trenutka politički predstavnici iz Republike Srpske neće učestvovati u radu tri najveća tijela u oba parlamentarna doma, Predsjedništvu BiH i Vijeću ministara dok se ne vidi kako da odbacimo nametnuta rješenja. Jasno je da se ovo što je doneseno odbacuje kao ništavno.

 

Nećemo da živimo u zemlji u kojoj neko proglasi zakon važećim, neko ko nema legitimitet. I, dogovorili smo se da uradimo dva zakonska rješenja i usaglasili smo se o njima, ali sutra trebaju sjesti pravnici i predstavnici klubova kako bi sačinili akt pa sada nećemo govoriti o njima. Sjednica NSRS u petak će biti zatvorena za javnost - kazao je Dodik.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još