FOTO/ U operaciji 'Eskobar' učestvovalo 110 policijskih službenika

Najveća akcija GPBiH: Otkriven kamp za proizvodnju droge, pogledajte kako izgleda

Hronika25.07.21, 19:47h

Najveća akcija GPBiH: Otkriven kamp za proizvodnju droge, pogledajte kako izgleda
Uhapšene su četiri osobe, svi državljani Bosne i Hercegovine

 

Pripadnici Granične policije BiH na području Velike Kladuše, uspješno su realizirali Operativnu akciju Eskobar, koja je usmjerena na razbijanje organiziranih kriminalnih skupina u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga.

 

Tijekom operativne akcije, otkriveno je oko 6.000 stabljika indijske konoplje u namjenski izgrađenom kampu za proizvodnju i uzgoj opojne droge marihuane, koja se distribuirala kako na unutarnjem tako i na tržištu Europske unije.

 

- Podrška Graničnoj policiji BiH u realizaciji ove operativne akcije bila je Postrojba za specijalnu podršku SIPA-e, s kojima Granična policija BiH kontinuirano surađuje i bilježi izvrsne rezultate u borbi protiv svih oblika kriminaliteta. Radi specifičnosti situacije i aktivnosti tijekom realizacije, podrška Graničnoj policiji BiH pružena je i od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Operativna akcija se odvijala pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a sudjelovalo je ukupno 110 policijskih službenika.

 

Uhapšene su četiri osobe, svi državljani BiH.

 

akcija-eskobar-velika-kaldusa-bih-marihuana-zasad-1

 

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je važnost ove operativne akcije i zahvalio svima koji su sudjelovali kako bi se realizirala dosad najveća operativna akcija GPBiH protiv zloupotrebe opojnih droga.

 

akcija-eskobar-velika-kaldusa-bih-marihuana-zasad-2

 

- Središnji istražni ured Granične policije, odsjek za prikrivene operacije, realizirao je, dosad, najveću i najsloženiju akciju usmjerenu na razbijanje organiziranih kriminalnih skupina koje se bave uzgojem i neovlaštenim prometom opojnih droga. Ovim putem im zahvaljujem na maksimalnoj angažiranosti i višemjesečnoj istrazi uz korištenje posebnih istražnih radnji, kao i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske te Tužiteljstvu BiH, uz čiju podršku je realizirana navedena operativna akcija - rekao je ravnatelj Galić.

 

akcija-eskobar-velika-kaldusa-bih-marihuana-zasad-3

 

U kontinuiranoj borbi protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta, Granična policija BiH maksimalno je angažirana i bilježi izvrsne rezultate rada, unatoč svim problemima i izazovima s kojima se suočava. OA Eskobar je dosad najopsežnija operativna akcija GP protiv zloupotrebe opojnih droga, a odsjek za prikrivene operacije Središnjeg istražnog ureda GPBiH nastavlja aktivnosti na realizaciji operativnih akcija u vezi s navedenim.

 

akcija-eskobar-velika-kaldusa-bih-marihuana-zasad-4

 

(BHRT, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još